Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује претње Снежани Чонградин

03. 11. 2021.

Извор: УНС

УНС осуђује претње Снежани Чонградин

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње новинарки листа "Данас" Снежани Чонградин. Њој је у недељу увече у инбокс на друштвеној мрежи Фејсбук стигао низ застрашујућих писаних, говорних и видео порука.

Поруке које су 45 минута стизале у континуитету од особе која није позната новинарки, а у које је УНС имао увид, узнемирујуће су и представљају претњу по новинаркину безбедност. Претње су уследиле након емитовања емисије "Квака 23" у продукцији Фонета у којој је износила своје ставове.

"У недељу увече су те поруке ишле у континуитету. Када сам видела тај видео снимак, чула глас, како је викао, то ме уплашило. Пријавила сам редакцији, консултовала се са колегама, рекли су да је то опасно. Сазнали смо да човек има јавну функцију и ради с младима", рекла је УНС-у Чонградин.

УНС ће, заједно са колегиницама и колегама из новинарских и медијских удружења, пратити поступак у овом случају у оквиру Сталне радне групе за безбедност новинара. У групи су уз представнике новинарских и медијских удружења и представници тужилаштва и полиције.