Насловна  |  Саопштења  |  Добра одлука Тадића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 07. 2006.

Добра одлука Тадића

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља одлуку председника Србије Бориса Тадића да од Народне Скупштине захтева поновно гласање о Закону о изменама и допунама Закона о радиодифузији, чиме је прихваћена иницијатива УНС-а.

УНС очекује да Парламент одлуку председника Србије искористи за измену Закона оспореног у стручној јавности. Републичка радиодифузна агенција /РРА/ на тај начин не би имала непримерена овлашћења за принудно извршење сопствених одлука, чиме се ово регулаторно тело, без оправданог разлога, измешта из општег правног система и претвара у самодовољну институцију за коју не важе правила општег управног поступка, нити одлуке суда о привременој забрани извршења.

За УНС је неприхватљиво да се Законом о изменама и допунама Закона о радиодифузији мењају услови за издавање дозвола у току конкурсног поступка, као и у случају продужавања рока за почетак емитовања програма после издавања дозволе за емитовање програма.

УНС сматра и да Закон о изменама и допунама Закона о радиодифузији, којим је предвиђено да сагласност на финансијски план РРА даје Влада Србије, непотребно јача утицај извршне власти у овој области и да се ремети принцип независности РРА у односу на Владу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси