Насловна  |  Саопштења  |  УНС и СНС траже...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 03. 2005.

УНС и СНС траже...

УНС и СНС истовремено очекују да се у Загребу пружи максимална безбедност и слобода рада новинара на суботњем кошаркашком мечу између домаћина Загреба и Црвене Звезде.

Догађаји у претходна два викенда недвосмислено потврђују да су новинари, сниматељи и фоторепортери мета насилника и хулигана и да су њихова безбедност и животи угрожени само зато што долазе из Србије или Хрватске.

УНС и СНС, такође, од својих чланова очекују да у медијима за које раде не стварају атмосферу реваншизма и ширења говора мржње.

УНС и СНС још једанпут подсећају да траже енергичну и успешну истрагу и кажњавање виновника напада и повређивања новинара у Загребу и Београду.

УНС и СНС на крају позивају навијаче и грађане Београда да покажу како наша престоница уме да дочека госте како доликује добром домаћину и да је за спортски и никакав други реванш.Удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије траже да полиција и редарска служба кошаркашког клуба Партизан предузму све потребне мере како би гостовање и утакмица са Цибоном у недељу протекла без инцидената и како би новинарима из Хрватске и Србије био омогућен нормалан и несметан рад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси