Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Суђење за паљење куће Милана Јовановића одложено на годишњицу тог догађаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

01. 11. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Суђење за паљење куће Милана Јовановића одложено на годишњицу тог догађаја

Због болести и одсуства једног од окривљених Игора Новаковића за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића суђење је одложено за 12. децембар, када је годишњица тог догађаја.

Судија Славко Жугић становишта је, с обзиром на то да је примио медицинску документацију од адвоката Новаковића Горана Пејића, да није реч о намери да се одуговлачи с изношењем одбране окривљених. Поручио је браниоцима да им овај предмет буде приоритет, а да остале оставе по страни.

Милан Јовановић је после одложеног рочишта рекао да је „убеђен да је реч о опструкцији“.

„Ово ће ићи у недоглед. Поступци могу да се раздвоје и да свако да изјаву у своју одбрану. Докле ће судија да дозволи да се овако понашају адвокати, видећемо заједно“, рекао је Јовановић.

Супротно, адвокат Игора Новаковића Горан Пејић истакао је на рочишту да одлагање овог поступка није због опструкције, јер нема разлога за то.

Заменик јавног тужиоца Предраг Миловановић предложио је да се данашње рочиште одржи, тако што би остали окривљени: бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, Владимир Михаиловић, Александар Маринковић изнели своју одбрану, односно да се поступак одвоји од Игора Новаковића.

Један од бранилаца Драгољуба Симоновића Виктор Гостиљац о овом предлогу рекао је да законски није могућ, као и да нико неће имати штете од одлагања суђења, јер је реч о случају у којем су сви окривљени повезани.

Зора Добричанин Никодиновић, адвокатица Владимира Михаиловића, рекла је да је њен клијент „спреман“ и да би им „значило“ да се овај претрес одржи, али да би требало да присуствује у његовом давању изјаве и Новаковић. Истакла је да би одржавање данашњег рочишта значило „силовање предмета“, иако нема разлога за то.

Следеће рочиште биће одржано у Палати правде.

Подсетимо, на претходном рочишту Драгољуб Симоновић, који је оптужен да је подстрекивао паљење куће Милана Јовановића, изјаснио се да се „апсолутно не, у целости“ не осећа кривим по тачкама оптужнице, као и да не пристаје на накнаду штете Јовановићу.

Владимир Михаиловић, кога је према оптужници Симоновић подстрекивао да запали аутомобил Јовановића изјаснио се да „јесте починио кривично дело“, али не у тој мери, као што пише у оптужници.

Игор Новаковић, кога је Михаиловић, према оптужници подстрекивао тако што му је рекао да за њега има посао, а који је затим ангажовао Александра Маринковића рекавши му адресу Милана Јовановића на којој се налази аутомобил који треба да буде запаљен, рекао је да је у „одређеном делу“ крив.

Окривљени да је директни извршилац, јер је разбио прозор на гаражи куће Милана Јовановића, а затим убацио мотоловљев коктел Александар Маринковић признао је кривицу, али „делимично“.

Заменик јавног тужиоца Предраг Миловановић предложио је, између осталог, да суд саслуша окривљене због исказа који се не слажу, оштећене, сведоке, узме у обзир медицинске и извештаје вештака, као и комуникацију телефонима окривљених.

Милану Јовановићу у ноћи 11. на 12. децембар прошле године око 3.30 часова запаљена је кућа у Врчину мотоловљевим коктелом који је нападач убацио кроз разбијени прозор гараже. Јовановић је у том тренутку био са супругом у кући.

 

 * Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси