Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Виши суд у Београду одбацио тужбу скуштинског функционера против новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

29. 10. 2019.

Аутор: У. Сабљаковић Извор: УНС

Виши суд у Београду одбацио тужбу скуштинског функционера против новинара

Виши суд у Београду одбацио је тужбу председника Одбора за информисање Скупштине Србије Мирка Крлића против главног и одговорног уредника листа "Зрењанин" Далибора Бубњевића, због два његова текста објављена у том медију у априлу и октобру прошле године.

Према решењу Суда од 6. октобра 2019, у коју је УНС имао увид, Крлићева тужба је одбачена, јер је, како се наводи, "неблаговремена и неуредна" и њему се зато налаже да плати трошкове судског поступка у вредности од 6.000 динара. 

Крлић је поднео тужбу због Бубњевићевог текста из априла прошле године у којем су, како наводи Суд, наведене информације, чије је објављивање забрањено према Закону о јавном информисању.

Судија Слађана Пантовић је ипак одбацила тужбу и у образложењу навела да је Бубњевићев спорни текст објављен 30. априла 2018. године, а да је Крлић тужбу поднео 27. децембра 2018 године, иако је према Закону о јавном информисању, за то имао рок од шест месеци.

Пантовић  је одбацила и тужбу поводом Бубњевићевог текста од 12. октобра 2018. наводећи је она наразумљива, и да Суд из нечитке фотокопије "није могао да утврди када је текст написан и која је његова садржина".

Због тога је Крлићу, кога је заступао адвокат Бранислав Зарић, наложено да Бубњевићу, кога је заступао Владимир Стоиљковски, у току од 15 дана надокнади штету парничног поступка у вредности од 6.000 динара.  

Крлић има рок од осам дана да против одлуке Вишег суда уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси