Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Јовановић: Блага казна за опструкцију суђења (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

26. 07. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Јовановић: Блага казна за опструкцију суђења (ВИДЕО)

„Мислим да је блага казна. Очигледан је договор окривљених и адвоката. За проневере које су се десиле у Општини Гроцка, то је ситан новац“, рекао је новинар „Жиг инфа“ Милан Јовановић коментаришући данашње одлагање суђења за паљење његове куће, због неприсуства бранилаца који су кажњени са по 80 хиљада динара.

Александар Маринковић, који се сумњичи да је био директни извршилац паљења куће, без образложења се није појавио на суђењу. У зависности од одговора зашто је био одсутан судија Славко Жугић рекао је да ће накнадно одлучити шта ће да преузме.

Судија Жугић рекао је да су злоупотребљене процесне радње јер се браниоци бившег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића који се сумњичи да је подстрекивао паљење куће и Игора Новаковића осумњиченог да је организовао напад, нису појавили на суђењу због годишњих одмора, иако на претходном рочишту то нису наговестили.

Данас одсутни браниоци Ивица Вуковић, Виктор Гостиљац и Горан Пејић, уз новчану казну,  мораће да плате и трошкове данашњег суђења.

Милан Јовановић рекао је да је реч о „опструкцији“, јер окривљенима није циљ да се овај поступак одржи, већ да се „што више одуговлачи, да пређе у заборав“.

„Није ми јасно зашто је суд окривљене пустио да се бране са слободе, а сада не може да обезбеди њихово присуство. Очигледно ће бити принуђени да за њима расписују потернице, да буду принудно на суђењима“, рекао је Јовановић и додао да можемо да очекујемо још доста оваквих казни.

Следеће рочиште заказано је 20. септембра у Другом основном суду у Београду.

Подсетимо, Милану Јовановићу 11. децембра око 3.30 часова запаљена је кућа у Врчину мотоловљевим коктелом који је нападач убацио кроз прозор. Јовановић је у том тренутку био са супругом у кући.

На претходном рочишту је заменик јавног тужиоца Предраг Миловановић прочитао оптужницу по којој се оптужени Драгољуб Симоновић, Владимир Михаиловић, Александар Маринковић и Игор Новaковић, терете да су починили тешко дело против опште сигурности оштећених, односно Милана Јовановића и његове супруге Јеле Дељанин.

Иначе, Драгољуб Симоновић је од 25. децембра до 6. марта био у притвору, након чега је пуштен јер су по мишљењу Другог основног суда престали разлози за задржавање, као и да нема опасности да може да понови или доврши дело за које се терети. Суд је одбио предлог Другог основног тужилаштва да му се притвор продужи.

Недељу дана од пуштања Драгољуба Симоновића, Милан Јовановић добио је полицијску заштиту.

На место председника Општине Гроцка и све страначке функције Драгољуб Симоновић 15. марта ове године поднео је оставку. У образложењу оставке Симоновић је навео да је свако невин док се не докаже супротно, а да је он осумњичен, али не и осуђен.  

Александру Маринковићу и Игору Новаковићу укинут је притвор 22. фебруара ове године и пуштени су да се бране са слободе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси