Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  На суђењу Драгољубу Симоновићу прочитана оптужница, присталице му аплаудирале (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

24. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

На суђењу Драгољубу Симоновићу прочитана оптужница, присталице му аплаудирале (ВИДЕО)

На данашњем суђењу оптуженима за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића у Другом основном суду у Београду прочитана је оптужница. Одговори на оптужницу, због приговора бранилаца, одложени.

Заменик јавног тужиоца Предраг Миловановић прочитао је оптужницу по којој се оптужени, бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, Владимир Михаиловић, Александар Маринковић и Игор Новaковић, терете да су починили тешко дело против опште сигурности оштећених, односно Милана Јовановића и његове супруге Јеле Дељанин.

У оптужници се наводи да је Драгољуб Симоновић подстрекивао Владимира Михаиловића да почини дело тако што му је у разговору у ресторану „Мировица“ тражио да запали аутомобил, на адреси где живи Милан Јовановић, као и да ће му за то платити 1.500 евра.

Владимир Михаиловић је, како је наведено у оптужници, подстрекивао Игора Новаковића тако што му је рекао да има за њега посао.

У оптужници се даље истиче да је Новаковић ангажовао Александра Маринковића рекавши му адресу Милана Јовановића на којој се налази аутомобил који треба да буде запаљен. Пошто је Маринковићу Новаковић раније позајмио новац, рекао му је да ће дуг бити отписан, као и да ће га частити са још 500 евра.

У оптужници стоји да је певачица Бојана Цветковић-Шијачки довезла Маринковића до куће Милана Јовановића. Он је изашао из аутомобила са ранцем, у којем су били цигла и флаша од литра напуњена моторним бензином.

Како је речено, Маринковић је циглом разбио прозор гараже, запалио крпу и убацио отворену флашу, због чега се пролио бензин по поду, а након чега је избио пожар. Угљен-моноксид се раширио у приземљу где је спавао Милан Јовановић.

Његову супругу, која је спавала на спрату, пробудила је бука, устала је и отишла до Милана Јовановића који се гушио од дима.

Штета од пожара на кући Милана Јовановића је око пет милиона динара, рекао је заменик јавног тужиоца Предраг Миловановић.

На суђењу су браниоци Драгољуба Симоновића и Игора Новаковића тражили да буде одложено.

Бранилац Драгољуба Симоновића Ивица Вуковић рекао да је суђење преурањено, да случај треба да се врати у претходну фазу, да опет треба да буду спроведене доказне радње, јер се сумња у законитост у истрази. Вуковић је зато послао притужбу на рад тужилаштва.

Бранилац Игора Новаковића Горан Пејић предложио је да суд одложи претрес због тога што је поднета кривична пријава против НН лица из МУП-а, управника ЦЗ-а и против поступајућег тужиоца. Пријава је поднета због тога што је Игор Новаковић изменио исказ због, како је рекао Пејић, извођења док је био у притвору, када је, како је рекао, на њега вршен притисак.

Пре и након суђења тридесетак људи аплаудирало је када се Драгољуб Симоновић појавио испред суднице.

Симоновић није хтео да одговара на питања новинара.

Новинар „Жиг инфа“ Милан Јовановић питао је након суђења зашто бранилац Драгољуба Симоновића тражи да се рочиште одложи, ако је невин.

Следеће рочиште заказано је за 26. јул.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси