Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Тужилаштво у Зрењанину одбацило кривичну пријаву Далибора Бубњевића против Мирка Крлића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

07. 02. 2019.

Аутор: Ј. Пешић, К. Ковач Извор: УНС

Тужилаштво у Зрењанину одбацило кривичну пријаву Далибора Бубњевића против Мирка Крлића

Основно јавно тужилаштво у Зрењанину одбацило је кривичну пријаву главног и одговорног уредника листа „Зрењанин“ Далибора Бубњевића против председника Одбора за културу и информисање Скупштине Србије Мирка Крлића за кривично дело угрожавање сигурности.

Бубњевић је у априлу прошле године пријавио да га је на новинарском задатку у хотелу „Војводина“ у Зрењанину, након претњи, у тоалету ударио Мирко Крлић.

Тужилаштво је у разлозима због којих је кривична пријава одбачена навело да из изјаве Далибора Бубњевића произилази да Мирко Крлић „ни приликом једног инцидента са њим, није изговорио ниједну претњу“, већ да му се обраћао „увредљивим речима“.

Из саслушања сведока који су били учесници овог догађаја, Тужилаштво је закључило да су она различита о „делу догађаја који се збио у тоалету“, те да се не може на „несумњив начин утврдити чињенично стање“.

Како је навело Тужилаштво у решењу у које је УНС имао увид, у кривичној пријави писало је да је Бубњевић марта 2018. године био на новинарском задатку у хотелу „Војводина“ на манифестацији „Сјело Херцеговаца и пријатеља“ где је пратио посету председника Републике Српске. Мирко Крлић је те вечери сео за сто где је био и Бубњевић, а онда му је, уз вређање претио.

У пријави се даље наводи да је Бубњевић отишао у тоалет, а да је, ушавши за њим, Крлић „ у алкохолисаном стању“ говорио: „Обећао сам ти да ћеш добити оно што заслужујеш, то што сам рекао то испуњавам“.

Како се у пријави Бубњевића наводи, Крлић га је „отвореном шаком ударио у пределу лица и главе са десне стране“, а затим је „наставио са претњама“,  говорећи му да ће „сваки пут овако завршити када буде писао о њему, његовој породици, фабрици воде...“. У тоалет је затим ушао Зоран Дмитрић који је „спречио Крлића да насрне на Бубњевића, тиме што га је рукама обухватио око његових руку“, што је Бубњевић искористио да побегне.

Мирко Крлић је у своју одбрану навео, стоји у решењу Тужилаштва, да се Бубњевић није налазио на новинарском задатку у хотелу, већ да је манифестација „Сјело Херцеговаца и пријатеља“ била претходно у народном позоришту и да је у име листа „Зрењанин“ њу пратила Бранка Јајић. Крлић је, супротно тврдњама у пријави Бубњевића, рекао да је Бубњевић њему у хотелу први пришао.

Крлић је даље навео да му се Бубњевић подругљиво обратио речима: „Добро вече господине Крлићу, како сте господине Крлићу, како вам је ћерка?“.

Он је рекао и да је Бубњевићу одговорио да „нема разлога да му се обраћа, јер он не жели да икакву комуникацију са њим“.

Крлић је потврдио да је следећи сусрет са Бубњевићем био у тоалету „где су случајно срели, где је био и Зоран Дмитрић, и да је Бубњевићу рекао да престане да говори негативне и лажне ствари о његовој ћерки“, те да му није претио и није било икаквог физичког контакта између њих.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси