Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Српски телеграф да плати 100.000 динара Ђинђићевом телохранитељу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

31. 07. 2018.

Аутор: Ј. Диковић Извор: Данас

Српски телеграф да плати 100.000 динара Ђинђићевом телохранитељу

Милан Веруовић, некадашњи телохранитељ премијера Зорана Ђинђића, добио је у петак, 27. јула, судски спор против Српског телеграфа због повреде угледа и части, сазнаје Данас.

Веруовић је почетком априла прошле године поднео тужбу против овог провладиног таблоида јер су, између осталог, објављивале да је криминалац, да одаје државне тајне и да неовлашћено производи и ставља у промет опојне дроге, а један од поднаслова је био „После атентата на премијера Милан Веруовић добио посао код Јеремића“.

Сада ће одговорни уредник Српског телеграфа Борис Вуковић и Медијска мрежа доо, на име накнаде нематеријалне штете, морати бившем Ђинђићевом телохранитељу да исплате 100.000 динара. Суд је обавезао Вуковића да у првом следећем броју Српског телеграфа објави ову судску одлуку.

Веруовићев адвокат, Владимир Тодорић, каже за Данас да је „жалосно то што Милан Веруовић, човек који је замало погинуо бранећи живот Зорана Ђинђића, мора на суду да одбрани част и углед од исте оне врсте таблоида која је нападала Ђинђића пре смрти припремајући терен за атентат“.

– Добро је што још увек има судија које суде по закону и што је донесена пресуда против Српског телеграфа, шампиона у кршењу претпоставке невиности. Просто невероватно звучи чињеница да је Савет за штампу утврдио да је Српски телеграф у периоду март-новембар 2017. прекршио Кодекс новинара Србије чак 1.282 пута.

То значи да је у том периоду Српски телеграф свакодневно кршио Кодекс више од пет пута. Најпоразнија чињеница је та што су порески обвезници Србије залили тај „коров“ са скоро осам милиона динара државне помоћи у последње две године, по подацима из Регистра медија, истиче Тодорић за наш лист.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси