Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Почело суђење по тужби посланика Ристичевића против Данице Поповић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

17. 04. 2018.

Аутор: Вера Баришић Извор: НУНС

Почело суђење по тужби посланика Ристичевића против Данице Поповић

Суђење по тужби посланика владајуће коалиције и председника Народне сељачке странке Маријана Ристичевића против професорке Економског факултета и колумнисткиње НИН-а Данице Поповић почело је данас у Вишем суду у Београду саслушањем Ристичевића и Данице Поповић.

Ристичевић је поднео тужбу због колумне Данице Поповић под насловом "Ристичевића за омбудсмана", објављеног у НИН-у 22. децембра 2016, а због повреде части и угледа тражи одштету од 300.000 динара.

Он сматра да је у тексту представљен у "крајње увредљивом тону, пуном сарказма и цинизма, са тврдњом да је умешан у 'нерешену аферу', те да је власник фирми у којима је завршио кукуруз из државних резерви".

Ристичевић је рекао да је текст Данице Поповић писан "без икаквог утемељења" и да је у њему представљен као криминалац.

"Текст може бити ироничан, малициозан, али мора да буде заснован на чињеницама", рекао је Ристичевић и додао да никад на своје име није имао две фирме, нити милионске дугове на име пореза, као и да није повезан са Дирекцијом за имовину, како се то наводи у тексту.

Он је казао да је био прилично узнемирен када је прочитао текст, да му је "кувало нешто и стомаку" и доводило га "до границе бола".

Према његовим речима, ни данас му није пријатно због текста, јер се и даље шерује по друштвеним мрежама.

На питање адвоката Данице Поповић да ли је његова супруга имала две фирме, Ристичевић је казао да јесте и да их је продала, али да он ништа не зна о томе.

"Нисам био менаџер, нисам био запослен у тим фирмама, нисам трговао никаквим утицајем", рекао је Ристичевић.

Даница Поповић је рекла да је текстом хтела да се обрати Александру Вучићу и предложи му да за новог заштитнка грађана изабере Марјана Ристичевића или Миланку Карић за чијим је супругом Богољубом Карићем у то време била расписана потерница.

"Хтела да покажем докле се спустила Србија и где иде, а насловом да привучем пажњу. Текст је писан иронично", рекла је Даница Поповић и додала да је као извор користила текстове из "Блица" који су Ристичевића повезивали са малверзацијама са кукурузом.

Цитирала је пресуду Вишег суда који је одбио тужбу Ристичевића против ТВ Б92 због прилог о тој теми.

Следеће рочиште заказано је за 16. октобар, када треба да буде саслушан главни и одговорни уредник НИН-а Милан Ћулибрк.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси