Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Војтеховски тужила Крстића због увреда на Твитеру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

16. 04. 2018.

Аутор: А. Поповић Извор: Данас

Војтеховски тужила Крстића због увреда на Твитеру

Новинарка Татјана Војтеховски поднела је тужбу против Небојше Крстића, маркетиншког стручњака, због узастопних увреда на њен рачун на друштвеној мрежи Твитер, Првом основном суду у Београду, сазнаје Данас.

Војтеховски је на првом рочишту, које је било заказано као покушај помирења, тражила од Крстића јавно извињење што је он одбио тврдећи да јој ништа на Твитеру није писао. Правни заступници новинарке нису прецизирали одштетни захтев, већ су за почетак захтевали да се Крстић јавно извини и престане да износи увреде и „прогања“ Војтеховски на Твитеру.

Маркетиншки стручњак и активни као твитераш под именом @Крле22 на овој друштвеној мрежи води својеврсну кампању против Војтеховски већ неколико месеци уназад са твитовима увредљиве и понижавајуће садржине, а један од последњих и најцитиранијих у таблоидима био је да је она „сапрофит који се храни људском несрећом и обмањивањем гледалаца“. Војтеховски на увредљиве коментаре углавном није одговарала, али је онда одлучила да заштиту потражи на суду.

Извори Данаса тврде да се Крстић на рочишту понашао „врло арогантно“ и да је изјавио да се „не сећа да је ишта твитовао“.

Следеће рочиште заказано је за 15. мај, до када ће адвокати Војтеховске одлучити да ли ће и колико одштету тражити. Татјана Војтеховски потврдила је за Данас да је поднела тужбу против Крстића не желећи да коментарише детаље процеса јер, како је навела, верује „да ће суд бити на страни закона“.

Небојша Крстић није желео да коментарише оптужбе на његов рачун.

Информер плаћа 100.000 динара због неистина

Због објављивања неистина на насловној страни Информера и странама два и три тог листа, у тексту под насловом „Хтели да отму 23.200.000 евра“, у којем се тврди да ЕУ даје милионе за рад БИРН-а, који потом уцењује да буџетске паре добије фирма из ЕУ, Драган Ј. Вучићевић, одговорни уредник Информера и издавач тог таблоида Инсајдер тим, морају да плате Георгиеву 100.000 динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси