Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Завршено суђење по тужби Вукашина Обрадовића против уредника "Информера"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

16. 04. 2018.

Аутор: Вера Баришић Извор: НУНС

Завршено суђење по тужби Вукашина Обрадовића против уредника "Информера"

Главна расправа на суђењу главном уреднику "Информера" Драгану Вучићевића по тужби бившег председника Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашина Обрадовића завршено је данас саслушањем Вучићевића, а пресуда ће бити достављена странама у поступку у законском року.

Обрадовић је тужио Вучићевића због два текста објављена 2016. године у "Информеру" у којима су, како се наводи у тужби, изнете бројне неистине и увреде.


У Вучићевићевој колумни "Случај шефа НУНС: Чибе, бре, џукело!" објављеној 19. марта 2016, као и тексту од 20. марта 2016. пише да је Обрадовић "тражио од Брисела да српским властима нареди да забране Информер" и да је обављао "сумњиве финансијске трансакције". Наведено је и да је Обрадовић "у име НУНС објавио фашистички проглас у коме позива на уништење Информера".

Ти текстови су објављени пошто је НУНС позвао јавне личности на бојкот "Информера" због хајке коју је тај таблоид водио против портала КРИК и његов уредника Стевана Дојчиновића.

Вучићевић је данас рекао да је непосредни повод за текстове саопштење НУНС-а у којем се позива на бојкот листа што, како је рекао, представља позив на уништење новина.

"Новинарска удружења треба да штите новинаре, а не да их уништавају", рекао је Вучићевић.

За наводе да је Обрадовић обављао сумњиве финансијске трансакције Вучићевић је казао да је ту информацију добио од некога ко је радио у недељнику "Врањске" и да се касније показало да је та информација тачна и да су утврђене бројне неправилности у пословању Обрадовићеве фирме.

Вучићевић је рекао и да је колумна облик новинарског изражавања у којој аутор износи своје мишљење и да стоји иза сваке речи коју је написао.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси