Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  У априлу суђење по тужби Маријана Ристичевића против Данице Поповић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

22. 12. 2017.

Аутор: Вера Барисић Извор: НУНС

У априлу суђење по тужби Маријана Ристичевића против Данице Поповић

Главна расправа на суђењу по тужби посланика владајуће коалиције и председника Народне сељачке странке Маријана Ристичевића против професорке Економског факултета и колумнисткиње НИН-а Данице Поповић почиње 17. априла следеће године у Вишем суду у Београду.

Тада ће, како је речено данас на припремном рочишту, бити саслушани Ристичевић а биће позвана и Даница Поповић.

Заступници тужених предложили су да буде саслушан само Ристичевић јер у тексту Данице Поповић нису објављене информације већ мишљење и вредносни судови који не подлежу одговорности, а ни утврђивању истинитости.

Ристичевић је тужбу предао 18. маја ове године због текста "Ристичевића за омбудсмана", објављеног у НИН-у 22. децембра прошле године. Као тужени у том предмету наведени су и НИН, главни уредник Милан Ћулибрк и тадашњи одговорни уредник Никола Томић.

Ристичевић сматра да је у тексту представљен у "крајње увредљивом тону, пуном сарказма и цинизма, са тврдњом да је умешан у 'нерешену аферу', те да је власник фирми у којима је завршио кукуруз из државних резерви".

Он због повреде части и угледа тражи одштету од 300.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси