Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Поново одложено рочиште у случају Лазић против државе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

24. 04. 2017.

Аутор: Љупка Симовић Извор: УНС

Поново одложено рочиште у случају Лазић против државе

С обзиром на то да је извештај вештака грађевинске струке достављен само два дана пре заказаног рочишта у суђењу по тужби бившег власника и директора Телевизије Стил из Лапова Радосава Лазића против државе, суд је у петак, 21. априла, донео одлуку о одлагању јер није било довољно времена да се извештај достави туженој страни.

Иако је тужена страна, држава Србија, од почетка процеса који се води пред Вишим судом у Крагујевцу, без правног заступника на рочиштима, због поштовања процедуре, сагледавање извештаја судског вештака заказано за петак, 21. април, одложено је за месец и по дана.

Уз уручење копије овог извештаја заступнику тужитеља, договорено је да се следеће рочиште одржи 2. јуна 2017. године. У међувремену, Суд ће послати копију и туженој страни, те се очекује да Извештај коначно тада буде представљен.

Подсећања ради, на прошлом рочишту саслушан је и последњи сведок и донета одлука о вештачењу.

Тужилац, како је раније речено, очекује да се, без обзира на ситна одлагања, процес оконча у његову корист у току ове године.

Радосав Лазић тужио је државу Србију ради повраћаја средстава која су му још 2007. године наплаћена од стране Пореске управе, филијале у Свилајнцу, и тражи накнаду штете због незаконитог поступања овог државног органа.

Поступак пред Вишим крагујевачким судом почео је у јуну 2016. године, девет година након што је Пореска управа блокирала рачун ТВ Стил. На претходним рочиштима саслушавани су сведоци и изнесени извештаји судских вештака економске струке.

Детаље са раније одржаних рочишта, као и то зашто је Радосав Лазић, власник Телевизије Стил, тужио државу Србију, можете погледати у неком од претходних извештаја са суђења.

Повезани текстови:

Саслушан и последњи сведок у предмету Лазић против државе

Све ближа пресуда у случају Лазић против државе

Одложено рочиште у поступку Лазић против државе

Одржано прво рочиште у поступку Лазић против државе

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси