Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Весна Пешић: Тужба је обест ове власти која прогања и људе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

25. 01. 2017.

Аутор: А. Поповић Извор: Данас

Весна Пешић: Тужба је обест ове власти која прогања и људе

У Вишем суду данас припремно рочиштепо тужби министра полиције против бивше председнице Грађанског савеза и портала Пешчаник. Пешић: „Није Стефановић глуп, него му је глупа изјава о Савамали".

Београд - Припремно рочиште по тужби министра полиције Небојше Стефановића против социолошкиње Весне Пешић и портала Пешчаник заказано је за данас у Вишем суду у Београду. 

Стефановић је тужбу поднео због колумне Весне Пешић од 14. маја прошле године под насловом „Досољавање“, објављене на порталу Пешчаник.

Споран део колумне познате социолошкиње је да је „једино глупост министра полиције Небојше Стефановића ненадмашна и непредвидива“ и да „до сада нисмо открили зашто је баш њему додељена улога да испадне најглупљи“.

Министар ролиције због ових навода тражи од ауторке и уредница портала - Светлане Лукић и Светлане Вуковић, одштету у износу од 200.000 динара због повреде части и угледа. 

Весна Пешић за Данас каже да очекује да ће суд одбацити ову, како истиче, приватну тужбу, јер је невероватно да министар полиције који има сву могућу силу иза себе тужи једну грађанку и један сајт зато што је рекла да је глуп. 

- Ја нисам мислила да је он глуп лично, нисам му ја мерила интелигенцију, нити он мене занима као личност. Ја сам коментарисала његову изјаву када је рекао да полиција није могла да реагује зато што би довела себе у опасност од електричних каблова, е за то сам рекла да је глупо - објашњава она. 

Пешић додаје да би Стефановић требало да зна да је он, и када примера ради уђе у ресторан, и даље министар полиције, и да треба да буде спреман да трпи разне критике, које се не односе на њега као личност. 

- Ова тужба је апсолутно гушење моје слободе говора. То је обест ове власти која прогања људе, свети се и запушава уста нагласила је Пешић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси