Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Суђење за напад на новинарку не почиње ни после 4 године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

23. 12. 2016.

Извор: Блиц

Суђење за напад на новинарку не почиње ни после 4 године

У Основном суду у Врању јуче је поново, по ко зна који пут одложено суђење за напад на новинарку Тању Јанковић и њену породицу.

Судија Марија Јанићијевић одложила је рочиште јер један од шесторице окривљених Ненад Николић није дошао, али се није ни јавио суду нити послао оправдање. Николић је о свом изостанку обавестио другоокривљеног Милоша Вучковића, а овај судију Јанићијевић на почетку суђења. Ни бранилац окривљених адвокат Горан Деспотовић није дошао на суд.

Судија Марија Јанићијевић није тражила образложење за недолазак окривљеног Николића, нити је прихватила захтев адвоката оштећених да се провери да ли је бранилац окривљених заиста на другом суђењу.

Оптужница  против нападача подигнута је 2013. године, а до данас суђење није почело.

Очигледно је да судија Јанићијевић не примењује сва законом прописана овлашћења у циљу економичности и разумног рока у којем суђење треба да траје - каже бранилац оштећених адвокат Јован Алексић.

Судија Јанићијевић постала је позната у јавности након што су се слике са њеног Фејсбук профи ла појавиле у медијима. Пребачена је да суди само парничне предмете, па ће предмет напада на новинарку преузети други судија.

О судовима у Врању говорила је и министарка правде Нела Кубуровић, која је стање у врањским судовима окарактерисала пре два дана као “веома лоше”. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси