Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Одложено суђење по тужби против смедеревских „Наших новина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

14. 12. 2016.

Аутор: Момир Илић Извор: УНС

Одложено суђење по тужби против смедеревских „Наших новина“

Због спречености судије Весне Миљуш, у Вишем суду у Београду је 13. децембра одложено припремно рочиште по тужби коју је В. Ј. из Смедерева поднео против недељног регионалног листа „Наше новине“ и новинарке Анике Живановић, тражећи да му на име накнаде нематеријалне штете солидарно исплате 100.000 динара.

 

Према наводина тужбе, у „Нашим новинама“ је 18. марта прошле године објављен текст под насловом „Педофиле закон не плаши“ који је пласиран на две стране и најављен као ударни на насловној страни недељника.  У тужби се истиче да су у поменутом тексту изнете неистине у вези кривичног поступка који се у то време водио против В. Ј. пред Вишим судом у Смедереву.

„Неистинитост садржине текста огледа се у томе да је тужиоцу, најпре, повређено лично достојанство, али и аутентичност, односно приватност лица, јер се у делу текста, поред ноторних чињеница које се могу односити једино на тужиоца, помиње, без иницијала, и презиме тужиоца (В. Ј.). Сваком грађанину из садржине текста, потпуно је јасно о ком лицу је реч“, стоји у тужби.

Одговарајући на тужбу, новинарка Аника Живановић је истакла да јој није била намера да на било који начин нанесе штету тужиоцу, већ да пише о појави о којој је у јавности формиран став много пре него што је објављен спорни текст.

Новинарка је још указала да је у првом броју после објављивања спорног текста В. Ј. уступљен простор за деманти, као и да се и “Наше новине” и она јавно и преко адвоката извинили тужиоцу.

Као нови термин за одржавање припремног рочишта одређен је 27. април.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси