Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Стефановић против НИН-а: Овације и протести
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

29. 11. 2016.

Извор: Танјуг

Стефановић против НИН-а: Овације и протести

Министар полиције Небојша Стефановић стигао је данас у Виши суд у Београду, где би требало да буде одржано рочиште по његовој тужби против НИН-а и новинара и уредника тог недељника. Тим поводом испред зграде суда у Тимочкој улици окупио се један број грађана у знак подршке Стефановићу, а међу којима је и градски менаџер Горан Весић, јавио је извештач Танјуга са лица места.

 

Они су министра Стефановића, који је и потпредседник СНС-а, дочекали овацијама, док је с друге стране група грађана држала транспарент на којем пише "Против терора власти". Они су Стефановића дочекали негодовањем.

Стефановић је тужио НИН и новинара и уредника тог листа Сандру Петрушић и Милана Ћулибрка.

Повод за тужбу је текст у НИН-у од 16. јуна ове године под насловом "Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале", а који је био и на насловној страни тог недељника.

Текст се односио на улогу министра Стефановића у рушењу три објекта у Херцеговачкој улици и у њему се наводи: "Рушење у Савамали укључивало је више различитих структура: државне и недржавне и више нивоа власти по вертикали. Отуда је одговорност градског врха неспорна. Једино што није довољна. Јер такав посао није био могућ без знања и помоћи министра полиције."

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси