Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Стефановић против новинарке НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

29. 11. 2016.

Аутор: А. Р. Извор: Данас

Стефановић против новинарке НИН-а

Суђење новинарки НИН-а Сандри Петрушић по тужби министра полиције Небојше Стефановића због писања о његовој одговорности у слућају рушења у Херцеговачкој, почеће данас у 9 часова у Вишем суду у Београду.

 

Повод за Стефановићеву тужбу био је текст Петрушићеве који је 16. јуна објављен на насловној страни недељника НИН под насловом „Главни фантом Савамале", у коме се наводи да је „рушење укључивало више различитих структура нивоа власти", као и да „такав посао није био могућ без знања и помоћи министра полиције".

Дан пре него што се ово издање НИН-а нашло на киосцима, 15. јуна, министар полиције најавио је тужбу коју је затим и поднео и у њој предложио да се аутор текста, НИН и главни и одговорни уредник Милан Ћулибрк солидарно казне са 300.000 динара, због „повреде личне и професионалне части и угледа".

Након уручења тужбе, уредник Милан Ћулибрк, у уводнику једног од издања НИН-а објаснио је да редакција стоји иза свега написаног и да прихватају кривицу за то што су „уместо надлежних државних органа, који нису одрадили свој део посла, морали да јуре фантоме из Савамале".

Како је Данасу речено у Иницијативи „Не давимо Београд", суђењу ће у знак подршке новинарки НИН-а присуствовати и њихови активисти.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси