Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Танјуг променио адвокате и одложио суђење по тужби Јасминке Коцијан због злостављања на раду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

12. 09. 2016.

Аутор: Момир Илић Извор: УНС

Танјуг променио адвокате и одложио суђење по тужби Јасминке Коцијан због злостављања на раду

Директорка Танјуга Бранка Ђукић обавестила је суд пред сам почетак рочишта да неће доћи да сведочи уз образложење да је нови правни заступник националне агенције отпутовао у иностранство

 

Шесто рочиште по тужби новинарке Јасминке Коцијан против Новинске агенције Танјуг због злостављања на раду одложено је данас у Вишем суду у Београду пошто је тужена страна обавестила судију Мирјану Вујичић да је отказала пуномоћје адвокатској канцеларији која је заступала у овом случају.

Обавештење о промени адвокатског тима стигло је у суд три дана пре наставка суђења, а у истом поднеску је наведено да нови правни заступник неће моћи да присуствује на данас заказаном рочишту пошто је отишао на службени пут у Белорусију. Као доказ приложена је његова авионска карта за Минск.

Као сведок требало је да буде саслушана Бранка Ђукић, али је десетак минута пре почетка суђења стигао телеграм којим директорка Танјуга обавештава судију Вујичић да због одсуства новог правног заступника неће доћи на суђење.

Ново рочиште заказано је за 13. децембар.

Директорка Танјуга Бранка Ђукић претходно је у јуну кажњена са 30.000 динара јер други пут није дошла на саслушање. Судија Мирјана Грујичић констатовала је тада да се Бранка Ђукић као одговорно лице туженог и злостављач, како стоји у тужби, већ два пута није појавила као сведок достављајући лекарско оправдање из Ургентног центра у ком се наводе исте здравствене сметње које се јављају дан уочи рочишта.

Текст је настао у оквиру пројекта "Новинари на суду-Водич кроз судску праксу за новинаре, фоторепортере, уреднике и власнике медија"  који је суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (3)

Остави коментар
суб

17.09.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 20:30

branka nepobediva

potpuno (ne)očekivano, branka djukić vodi protiv suda sa čak 6:0. s obzirom na to, male su šanse da bi mogla izgubiti davno započetu utakmicu. sudije, umesto da sankcioniše njene grube prekršaje, čine sve da onemoguće njenog protivnika.

Одговори
суб

17.09.

2016.

e-ne verujem [нерегистровани] у 08:22

Koliko tužbi je potrebno pa da BĐ odleti ?

E ne verujem da je opet izbegla suđenje. Čudo je šta sve ova žena radi, i nikako da joj neko stane na kraj. Razne pravne i finansijske malverzacije, a posebno mobing koji ona sprovodi u Tanjugu, nije ništa manji od mobinga u "Juri", "Geox"-u - samo ga BĐ sprovodi na suptilniji način, posebno od kad je zakon o Tanjugu istekao 31. Oktobra 2015, pa se Tanjug našao u "sivoj zoni", i funkcioniše na benzinskim parama Vučiževog obećanja da će "spasti Tanjug"

- propustila je da u zakonskom roku od 15 dana traži brisanje Tanjuga iz APR-a - ozbiljan kriminal.
- upotrebljava pečat JP NA Tanjug
- potpisuje se kao "direktorka", iako joj je mandat odavno istekao, a na konkursu nije izabran novi direktor, plus preduzeće ne postoji.
- iskoristila je priliku da se po isteku zakona obračuna sa svim nesitomišljenicima kojima nije dala "nove" ugovore - bez obzira što je tu bilo vrsnih profesionalaca - svi koji su se ikad zamerili BĐ ekspresno su najureni.
- ljudi koji sada rade u Tanjug-u, zovu se "izvršioci"
- sa "izvršiocima" se ugovori potpisuju svakog meseca, tako da BĐ uvek sve drži u šaci
- slobodnih dana skoro da i nema
- radno vreme je više od 8 sati - dok se "posao ne završi"
- dnevnice su ispod zakonskog minimuma
- posle više od 8 meseci, "izvršiocima" je velikodušno ponudila 10 dana odmora, sa uračunatim vikendima - naravno NEPLAĆENO.
- plate su mizerne, ispod republičkog i gradskog proseka - oko 30,000-35,000 u proseku.
- ugovore imaju i dve vremešne verne saradnice (MVJ i ZN) - iako imaju oba uslova za penziju.
- na sve načine izbegava suđenja za mobing koji sprovodi godinama.
- o načinu upravljanja ljudima u Tanjug-u, i svakodnevnoj Brankinoj dernjavi sa 1. sprata ne treba posebno pričati.
- mnogo je koleginica plakalo od Brankinog zuluma, osvete, maltretiranja, novčanog kažnjavanja.

I sve to traje godinama, i nikom ništa, a u svakoj normalnoj zemlji BĐ bi odavno bila u zatvoru za gomilu malverzacija i zloupotreba.

Одговори
уто

13.09.

2016.

Belokošuljaš [нерегистровани] у 19:31

Branka,Branka

I tako će reformisano sudstvo razvlačiti proces ko zna koliko godina, Branka će se bespotrebno izvlačiti sa suđenja na sve moguće načine - mada je svima koji su u to vreme bili u Tanjugu kristalno jasno da Jasminka Kocijan nema šanse da dobije spor, jer ju je Branka premestila na drugo radno mesto u okviru njenih kvalifikacija, kad je shvatila da Jasminka ne može da vodi video servis, jer o tome ne zna ama baš ništa.

Sve u svemu, sukob dve plavuše na brvnu, a jedna će morati da padne.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси