Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Због дилеме постоји ли Танјуг одложено рочиште
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

08. 12. 2015.

Извор: УНС

Због дилеме постоји ли Танјуг одложено рочиште

Наставак суђења по тужби Јасминке Коцијан за мобинг одложено је данас, пошто је судија Вишег суда навела да ће од Агенције за привредне регистре тражити информацију да ли је поднет захтев за брисање Јавног предузећа Новинске агенције ТАНЈУГ.

 

„Морам да знам имам ли туженог у поступку или не“, рекла је судија Мирјана Грујичић која је објаснила да се информише из медија и да разуме ситуацију, да је и суд проверавао регистрацију ТАНЈУГ-а у АПР-у дан уочи рочишта, али да мора да провери постоји ли правно лице против ког је усмерена тужба.

Адвокат ТАНЈУГ-а предложио је да се рочиште не одржи, на шта је адвокат тужиље одговорила да је лако утврдити да је правно лице на  данашњи дан активно.

"Привредно друштво против ког смо поднели тужбу је у регистру АПР-а. Јавно предузеће је још увек активно", навела је адвокатица Круна Савовић, која заступа Јасминку Коцијан.

"ТАНЈУГ ради. Моје колеге долазе на посао. Ако одете на ТАНЈУГ-ов сајт видећете да ради. Са мањим бројем људи је потписан једномесечни уговор који им није дат, али су успели да виде да уговор потписују са ЈП НА ТАНЈУГ", додала је Коцијан.

Адвокат ТАНЈУГ-а навео је да су људи који раде у ТАНЈУГ-у сада ангажовани на основу уговора о делу.

Следеће рочиште биће заказано накнадно, писаним путем.

Новинарка ТАНЈУГ-а Јасминка Коцијан поднела је тужбу ради заштите од дискриминације и злостављања на раду у априлу 2014. године.   


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси