Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Одложено суђење Танјугу због болести директорке која је виђена на послу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

09. 07. 2015.

Извор: УНС

Одложено суђење Танјугу због болести директорке која је виђена на послу

Суђење по тужби бивше новинарке Танјуга Маје Бекчић Петровић против ове новинске агенције које је било заказано за данас у Првом основном суду у Београду, одложено је за 6. октобар јер се заступница овог предузећа, директора Бранка Ђукић није појавила на суђењу.

 

Бранка Ђукић је преко свог пуномоћника доставила  уверење из Ургентног центра да је болесна, због чега је адвокат Маје Бекчић Петровић, Војин Биљић затражио одлагање рочишта.

Судија Радун Бубања рекао је да је „разочаран што суђење одлаже јер је случај прилично јасан“. Како је додао, „био је на граници да пресуду донесе и без саслушања“.

Иако се на суђењу није појавила због болести, Маја Бекчић Петровић рекла је за УНС да је директорка Танјуга у то време била на послу.

„Неколико колега ми је потврдило да је Бранка Ђукић у време када је требало да буде на суђењу била на послу. Знам и шта је обукла. Могу само да кажем да је ово у складу са њеним ранијим понашањем и да ме не изненађује,“ изјавила је УНС-у Маја Бекчић Петровић.

Бекчић Петровић је тражила од суда поништавање Анекса уговора о раду којим је у августу 2013. године са места помоћника главног и одговорног уредника за спољно-политички сервис премештена на место новинара-репортера са знатно нижом зарадом.

Подсећамо, Маја Бекчић Петровић била је помоћница главног и одговорног уредника мултимедије (видео, фото, фоно и Интернет) у Танјугу, да би накнадно била премештена на место помоћнице главног и одговорног уредника за спољно-политички сервис и деск.

Након што је  у јулу 2013. конкурисала за директора ове новинске агенције, Анексом уговора, без образложења, премештена је на место новинара- репортера.

Како је Бекчић Петровић тада рекла за УНС, „ниједним поступком није прекршила радну обавезу нити нарушила углед Танјуга“.

Осим што је премештена на место новинара-репортера, Бекчић Петровић није имала основе услове за рад, а било јој је одузето и право емитовања вести.

„Немам своје место у редакцији, немам компјутер. Шетам по редакцији док неко од новинара не оде на догађај. Нико ми не даје новинарске задатке. Сама тражим шта бих могла да радим, како не бих седела беспослена“, рекла је тада Бекчић Петровић.

Новинарка Танјуга дала је отказ у јулу 2014. године.

Коментари (7)

Остави коментар
пет

14.12.

2018.

anonymous [нерегистровани] у 23:14

Strašno

Strašnije od svega,je,da je ovaj bivši sudija napredovao,pa iz opštinskog prešao u prvi osnovni,strašno kakva je ovo država

Одговори
суб

11.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 15:27

Re: jedna je branka djukić

sumnjam da će pravda (brza ili spora) stići branku djukić, iako bi trebalo da se to dogodi zbog mnoštva njenih nepočinstava i šikaniranja ljudi u tanjugu. ovaj pesimizam je posledica saznanja da je vrla branka, supruga aktuelnog državnog sekretara vladimira djukića, političkog konvertita, imala, i ima, podršku svih vlasti od ante markovića naovama. ne, daleko bilo, zbog sposobnosti, nego zbog revnosnog služenja pri čemu je iskazala retku veštinu spletkarenja i osionosti. primer tužiteljke bekčić je slika surove tehnologije vladanje gospodje djukić. ista osoba - direktorka djukić - ju je dovela u tanjug (kad je isterivala druge novinare) na visoko mesto & odgovarajuću platu, a onda joj sve to . kad joj više nije bila odani podanik, ukinula. voleo bih da se moja prognoza s početka teksta ne ostvari, ali ne bih ruku u vatru da će tako biti. jaka je branka, a još jača njena "zaledjina".

Одговори
пет

10.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 21:59

vestcka direktorka

podrzaam sto posto novinarku maju bekcic,i sam sam bio od iste sikaniran jos uvek na sudu za neisplacene plate i oduzet stan na volseban nacin.stici ce je pravda .a najteza je bozja kazna.pozdav toma

Одговори
пет

10.07.

2015.

Google [нерегистровани] у 10:54

Ispravite gresku

molim vas da u tekstu ispravite materijalnu gresku - branka djukic nije direktor Tanjuga jer joj je istekao mandat pre godinu dana. to sto prima platu za tu funkciju je pitanje za resorna ministarstva. a posebno to sto bez mandata rukovodi privatizacijom nacionalne agencije.

Одговори
чет

09.07.

2015.

prokleti [нерегистровани] у 16:51

poznat sistem

Jasan klise u mobingu...
nadam se da ce brzo

Одговори
чет

09.07.

2015.

Branilac istine [нерегистровани] у 16:12

Podrska

Svaka cast novinarki koja je imala hrabrosti i koja nije dala da bude ponizena.Sama njena akcija na rocistu i poznavanje situacije govori o njenim kvalitetima.O predstavnici tuzene strane ne bih komentarisala.

Одговори
чет

09.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:09

Pravda je spora

A u ovom slučaju možda i nedostižna. Izgleda da se Branka Đukić odlučila na odugovlačenje nadajući se da će Tanjug da se ugasi/preregistruje u procesu privatizacije do trenutka donošenja presude, za koju sam siguran da će biti u korist Maje Bekčić Petrović. Kakva državna novinska agencija takvi i mediji.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси