Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  ТАНЈУГ и Јасминка Коцијан од сутра на суду због “мобинга”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

27. 04. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

ТАНЈУГ и Јасминка Коцијан од сутра на суду због “мобинга”

У Вишем суду у Београду сутра ће бити одржано припремно рочиште по тужби Јасминке Коцијан против новинске агенције ТАНЈУГ, због злостављања на раду.

 

Претходна рочишта одлагана су због штрајка адвоката.

Адвокат Круна Савовић, која заступа новинарку, раније је УНС-у навела да је тужба поднета због злостављања на раду, тзв. мобинга, пошто је после коментара на приватном Фејсбук профилу Коцијан премештена на ниже радно место, додељено јој је више посла, а смањена плата.

Коцијан је 5. фебруара 2014. године на друштвеној мрежи Фејсбук коментарисала акцију спасавања завејаних у Фекетићу у којој је учествовао премијер Александар Вучић, тада први потпредседник Владе Србије.

Коментар у ком је написала да Штаб за ванредне ситуације није дао Црвеном крсту да спасава завејане до доласка Вучића објавила је док је била на боловању. Могли су га видети новинаркини пријатељи на тој друштвеној мрежи, али се брзо проширио интернетом.

Коцијан је раније рекла УНС-у да је недељу дана по објављивању коментара добила понуду послодавца за премештај на место „дистрибутера у деску“, чиме је изгубила уредничку позицију. Додала је да у Уговору о раду „не постоји клаузула о заштити конкуренције, као ни одредба о понашању на друштвеним мрежама“.

Коцијан је у Танјуг дошла у новембру 2012. године на место уредника Мултимедије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси