Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

07. 07. 2010.

Конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања


Министарство културе Републике Србије расписало је конкурс за суфинансирање пројеката/програма у области јавног информисања.

Предмет конкурса је суфинансирање производње и/или дистрибуције програмских садржаја јавних гласила у Републици Србији значајних за остваривање јавног интереса.

Циљ конкурса је
: остваривање права грађана на јавно информисање; развој медијског плурализма; подстицај медијског стваралаштва у области културе, науке и образовања.

Општи услови конкурса
: Право учешћа на конкурсу имају оснивачи јавних гласила, сервиси новинских агенција, као и правна лица регистрована за продукцију аудио и/или аудиовизуелних програмских садржаја. Предложени пројекат се мора реализовати преко јавног гласила.
Сваки предлагач може конкурисати само са једним пројектом. Предлагачи не могу конкурисати са истим пројектом са којим су већ учествовали на конкурсу Министарства културе.
Максимални износ тражених средстава за реализацију пројекта износи 1.000.000,00 динара. Министарство културе суфинансира пројекте највише до 80% вредности пројекта.
Додељена буџетска средства морају бити утрошена до краја марта 2011. године.
У буџету Министарства културе за намену овог конкурса опредељено је 20.000.000,00 динара.

Обавезна документација:
Образац 1 (опис пројекта);
Образац 2 (спецификација трошкова пројекта)
документ о правном статусу (дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма, решења о регистрацији правног лица и о регистрацији јавног гласила из Агенције за привредне регистре);
биланс стања и биланс успеха из претходне пословне године;
кратке биографије кључних учесника пројекта (највише 3 учесника);
оверена изјава јавног гласила или јавних гласила у којима ће програмски садржаји бити емитовани (обавезно само за правна лица регистрована за продукцију телевизијског и радијског програма);
доказ о уплати Републичке административне таксе од 150,00 динара на рачун 840-742221-843-57, позив на број 97 50-016, наменаТарифни број 1 (Закон о републичким административним таксама Сл.гласник РС, бр. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06 и 47/07)

Пријаве
се подносе у 5 штампаних примерака и електронском облику (дискета или ЦД) на адресу: Министарство културе, Влајковићева 3, 11000 Београд , са назнаком за Конкурс у области информисања.

Додатне информације се могу добити на телефон 011/3398-671.

Резултати конкурса
биће објављени на интернет страници Министарства културе www.kultura.gov.rs.

Конкурс је отворен до 30.07.2010.године.

Више на http://www.kultura.gov.rs/?jez=sc&p=5464


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси