Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за посете новинара и новинарки из Прешева и Бујановца Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

22. 02. 2010.

Конкурс за посете новинара и новинарки из Прешева и Бујановца Београду


Иницијатива младих за људска права расписала је конкурс за новинаре и новинарке из општина Прешево и Бујановац, за које ће бити организоване медијске посете Београду.

Новинари/ке ће имати прилику да сами осмисле агенду посета, наводећи које представнике/це институција и организација у Београду желе да интервјуишу или им узму изјаве о актуелним друштвено-политичким темама.

Иницијатива ће ступити у контакт са назначеним саговорницима/а и заказати интервјуе. На овај начин Иницијатива жели да буде својеврстан сервис медијима из Прешева и Бујановца и да им помогне да дођу до саговорника/ца из Београда.

Медијима из Прешева и Бујановца је практично ускраћена могућност да имају актуелне саговорнике/це – водеће личности политичког, друштвеног и културног живота у Србији. Политичари/ке ретко одлазе на југ Србије и ретко са тамошњим локалним властима и становништвом деле информације о плановима за будуће активности, стварајући тако још већу изолованост ових општина од остатка државе.

Организовањем медиских посета грађани и грађанке из ових општина ће бити адекватно информисани/е о дешавањима у својој земљи, што ће довести до интензивније интеграције ових општина у друштвено-политички систем Србије.

У наредних девет месеци новинари и новинарке из Прешева и Бујановца ће имати прилику да у групама од по 3-4 особе долазе у Београд два пута месечно. Иницијатива младих за људска права сноси трошкове пута и по потреби организује смештај.

Новинари/ке се могу пријавити за посете било када у периоду до 31. октобра 2010. године. Пријаве слати на jasmina@yihr.org.

Посете се реализује уз финансијску подршку Одељења за међународни развој (ДФИД) Владе Велике Британије.

Апликациони формулар можете преузети ОВДЕ

Више информација о посетама заинтересовани/е новинари/ке могу добити од:
Јасмина Лазовић: 011 337 07 47
Абдула Ахмеди: 017 669 147

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси