Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Волонтерска пракса истраживачког новинарства у организацији “Србија у покрету”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

06. 09. 2013.

Волонтерска пракса истраживачког новинарства у организацији “Србија у покрету”

Организација “Србија у покрету” расписала је конкурс за теоријску обуку и волонтерску праксу истраживачког новинарства студената Факултета политичких наука у Београду, смера новинарство и комуникологија.

 

Пракса ће трајати од 1.октобра 2013. до 1. фебруара 2014. године.

Планирано је да теоријска обука траје месец дана. Предаваће стручњаци из области новинарства, као и уредници новинских редакција.

Након обуке, пет најбољих студената биће примљени на праксу, у оквиру које ће уз менторство старијих новинара писати истраживачке текстове на основу СМС сервиса за пријаву корупције у здравству.

Ауторски текстови студената биће објављени на сајту www.kakavjedoktor.org.

Теоријска обука и волонтерска пракса подразумевају рад до 15 сати недељно.

Рок за подношење пријава је 15. септембар, а кандидати треба да пошаљу мотивационо писмо са образложењем зашто желе да буду део тима и биографију на мејл адресу: pokreni@srbijaupokretu.org.

Конкурс је расписан у оквиру пројекта “Новинари ‘Гласно за здравство’ “ чији је циљ унапређење квалитета здравствене заштите кроз смањење корупције у здравству,  захваљујући истраживачком новинарству, а коришћењем интернета и друштвених мрежа за информисање грађана о корупцији.

Више информација о овом конкурсу може се добити на телефон: 011/ 26 31 711.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси