Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Отворене пријаве за тродневну обуку за истраживачке новинаре у Драчу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

23. 05. 2023.

Аутор: Ј.М. Извор: УНС

Отворене пријаве за тродневну обуку за истраживачке новинаре у Драчу

Тродневна обука о извештавању из кризних ситуација и правном оквиру одржаће се у Драчу од 16. до 18. јуна у организацији БИРН Косова. Пријаве је могуће доставити до 31. маја у поноћ.

На обуку се могу пријавити млади новинари и студенти новинарства на последњој години студија.

За пријаву је потребно послати објављену истраживачку причу, мотивационо писмо и CV на имејл адресу aritasuhodolli@jetanekosove.com

Кандидати чији текстови нису објављивани могу послати и своје студентске радове. Препорука је да у мотивационом писму млади новинар или студент новинарства наведе колико зна о извештавању у кризним ситуацијама. Мотивационо писмо не треба бити дуже од 400 речи.

Циљ обуке је да новинарима пружи знање које ће им помоћи да заштите себе и своје редакције од различитих врста напада. Ова обука је осмишљена да одговори на све изазове користећи вишесекторски приступ, укључивањем стручњака из различитих релевантних области  који би поделили своје знање и вештине.

Широк спектар тренера и гостујућих говорника ће одржавати сесије, укључујући БИРН-ове главне уреднике и спољашње гостујуће говорнике.

Путне трошкове и смештај покрива БИРН. Обука ће бити одржана на енглеском језику, али ће учесницима бити доступан и превод на српски и албански језик.

Пројекта финансира ЕЗ “Оснаживање квалитетних вести и независног новинарства у Западном Балкану и Турској ИИ”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси