Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Суфинансирање програма електронских гласила на Косову и Метохији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

23. 11. 2012.

Суфинансирање програма електронских гласила на Косову и Метохији

На основу члана15. Закона о министарствима („Службени гласник РС“, бр.72/12), Министарство културе и информисања (у даљем тексту: Министарство), расписуjе

КОНКУРС
за суфинансирање проjеката/програма  електронских  јавних гласила са седиштем на Косову и Метохији  у  2013. години

I

Предмет конкурса jе: суфинансирање производње програмских садржаjа електронских jавних гласила на Косову и Метохиjи, значаjних за остваривање jавног интереса.

Циљ конкурсаjе: очување српског националног и културног идентитета и jезика; остваривање права грађана на jавно информисање.

II

Услови за учешће на конкурсу: Право учешћа на конкурсу имаjу оснивачи електронских  jавних гласила са седиштем на Косову и Метохији, као и правна лица и предузетници регистровани за продукциjу аудио и/или аудиовизуелних програмских садржаjа са седиштем на Косову и Метохији.

Предложени проjекат се мора реализовати преко jавног гласила.

Предлагач може конкурисати само са jедним проjектом.

Уколико је правно лице оснивач више јавних гласила, има право право учешћа на конкурсу са пројектом сваког јавног гласила чији је оснивач.

Учесник конкурса може бити само оно правно лице или предузетник које је доставило одговарајући извештај о утрошеним средствима добијеним од Министарства у претходном периоду.

Учесник конкурса је обавезан да попуни обрасце за учешће на конкурсу (преузимају се са сајта Министарства) и приложи копије следећих докумената:

 • Образац 1 (опис проjекта);
 • образац 2 (спецификациjа трошкова проjекта);
 • решењe о регистрациjи правног лица  или предузетника;
 • дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма;
 • кратке биографиjе кључних учесника проjекта (наjвише 3 учесника);
 • оверена изjава jавног гласила или jавних гласила у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани (обавезно само за правна лица или предузетнике регистроване  за продукциjу телевизиjског и радиjског програма);
 • доказ о уплати Републичке административне таксе од 250,00 динара на рачун 840-742221843-57, позив на броj 44-018,намена Тарифни броj 1 (Закон о републичким административним таксама, „Сл.гласник Републике Србије“, бр. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06,47/07и 70/11 и Закон о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, "Сл.гласник Републике Србије", бр.50/11).

III

Основни критериjуми за оцењивање проjеката су:

 • значаj проjекта за остваривање права на jавно информисање;
 • допринос разноликости медиjских садржаjа и плурализму идеjа и вредности;
 • валидна аргументациjа проjекта;
 • адекватна спецификациjа буџета усклађена и образложена са становишта планираних проjектних активности; 

Посебни критеријуми за оцењивање пројеката су:

 • значај пројекта за унапређење информисања на српском језику;
 • доприносочувању и  развоју српског националног и културног идентитета и језика;
 • информисање и унапређење положаjа и равноправности свих сегмената  друштва (информисање и едукациjадеце и младих, економски и социјално угрожених друштвених група, и сл.);
 • актуелност теме (европске интеграције, заштита животне средине, борба против корупције, борба против сиромаштва, проблеми неразвијених општина, итд.)
 • стварање услова за радно ангажовање високообразованих новинара и других медиjских стручњака;
 • одрживост пројекта.

IV

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише 80% вредности пројекта. Максимални износ тражених средстава је  800.000,00 динара.

Уколико је учесник конкурса за предложени пројекат у истој календарској години добио средства из буџета (републичког, покрајинског, локалног), може поднети захтев за суфинансирање највише 40% његове вредности.

V

Конкурс ће траjати 30 дана од дана обjављивања у дневном листу „Политика“, а биће обjављен и на Интернет страници Министарства.

Приjавесе подносе у 4 примерка на адресу: Министарство културе и информисања,  11000 Београд, Влаjковићева 3, са назнаком: за Конкурс за суфинансирање проjеката/програма електронских  јавних гласила са седиштем на Косову и Метохији.

Корисник средстава је дужан да пројекат реализује до  31.12.2013. године.

Напомена: Образац 1 и Образац 2 подносе се у 4 примерка, а остала обавезна документација у 1 примерку.

Решење о суфинансирању пројеката по расписаном конкурсу биће обjављено на Интернет страници Министарства  www.kultura.gov.rs, и  достављено свим учесницима конкурса.

Додатне информациjе се могу добити на телефон 011/3398-671

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси