Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Суфинансирање програма у области jавног информисања на jезицима националних мањина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

23. 11. 2012.

Суфинансирање програма у области jавног информисања на jезицима националних мањина

На основу члана 5. Закона о jавном информисању („Службени гласник РС“ бр. 43/03, 61/05,71/09 и 89/10- одлука Уставног суда и 41/11-одлука Уставног суда), Министарство културе и информисања (у даљем тексту: Министарство), расписуjе

КОНКУРС
за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања на jезицима националних мањина у 2013. години

I

Предмет конкурса jе: суфинансирање производње програмских садржаjа jавних гласила у Републици Србиjи на jезицима националних мањина.

Циљ конкурса jе: подршка остваривањуправа националних мањина на информисање на сопственом jезику, подршка производњи штампаних, аудио и аудиовизуелних радова на језицима националних мањина, подстицаj медиjског стваралаштва у свим областима јавног живота националних мањина.

 II

Услови за учешће на конкурсу: право учешћа на конкурсу имаjу оснивачи jавних гласила, правна лица и предузетници регистровани за продукциjу аудио и/или аудиовизуелних програмских садржаjа. Јавна гласила чији су оснивачи национални савети националних мањина немају право учешћа на конкурсу. Предложени проjекат се мора реализовати преко jавног гласила.

Предлагач може конкурисати само са jедним проjектом.

Уколико је правно лице оснивач више јавних гласила, има право учешћа на конкурсу са пројектом сваког јавног гласила чији је оснивач.

Учесник конкурса може бити само оно правно лице или предузетник  који је доставио одговарајући извештај о утрошеним средствима добијеним од Министарства у претходном периоду.

Учесник конкурса је обавезан да попуни обрасце за учешће на конкурсу (преузимају се са сајта Министарства) и приложи копије следећих докумената:

  • Образац 1 (опис проjекта);
  • образац 2 (спецификациjа трошкова проjекта);
  • решењео регистрациjи правног лицаили предузетника  у  Агенциjиза привредне регистре;
  • решење о регистрацији јавног гласила у Агенцији за привредне регистре;
  • дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Републичке радиодифузне агенције;
  • кратке биографиjе кључних учесника проjекта (наjвише 3 учесника);
  • оверена изjава jавног гласила или jавних гласила у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани (обавезно само за правна лица и предузетнике регистрованеза продукциjу телевизиjског и радиjског програма);
  • доказ о уплати Републичке административне таксе од 250,00 динара на рачун 840-742221843-57, позив на броj 44-018, намена Тарифни броj 1 (Закон о републичким административним таксама, „Сл.гласник Републике Србије“, бр. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06,47/07и 70/11 и Закон о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, "Сл.гласник Републике Србије", бр.50/11).

III

Основни критериjуми за оцењивање проjеката су:

  • значаj проjекта за остваривање права на jавно информисање;
  • допринос разноликости медиjских садржаjа и плурализму идеjа и вредности;
  • валидна аргументациjа проjекта;
  • адекватна спецификациjа буџета усклађена и образложена са становишта планираних проjектних активности.

 Посебни критеријуми за оцењивање пројеката су:

  • оригиналност и значаj проjекта за унапређење права на информисање и jезичког и културног идентитета припадника националних мањина;
  • унапређење медиjског стваралаштва у области  културе, науке и образовања;
  • информисање и едукациjа деце и младих;
  • jачање стручних капацитета у области информисања националних мањина;
  • доступност већем броjу корисника;
  • програми мулти и интеркултуралног садржаjа са циљем развиjања културе диjалога, бољег упознавања и разумевања између различитих заjедница;
  • одрживост пројекта.

IV

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише 80% вредности пројекта. Максимални износ тражених средстава је 1.000.000,00 динара.

Уколико је учесник конкурса за предложени пројекат у истој календарској години добио средства из буџета (републичког, покрајинског, локалног), може поднети захтев за суфинансирање највише 40% његове вредности.

V

Конкурс ће траjати 30 дана од дана обjављивања у дневном листу „Политика“, а биће обjављен и на интернет страници Министарства.

Приjаве се подносе у 5 примерака на адресу: Министарство културе и информисања, 11000 Београд, Влаjковићева 3, са назнаком: за Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања на jезицима националних мањина.

Корисник средстава је дужан да пројекат реализује до  31.12.2013. године

Напомена: Образац 1 и Образац 2 подносе се у 5 примерака, а остала обавезна документација у 1 примерку.

Решење о суфинансирању пројеката по расписаном конкурсу биће обjављено на Интернет страници Министарства www.kultura.gov.rs, и достављено свим учесницима конкурса.

Додатне информациjе се могу добити на телефон 011/3398-671

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси