Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Расписан конкурс за најбољу причу младих новинара о младима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

03. 08. 2022.

Аутор: УНС/ Новосадска новинарска школа Извор: Новосадска новинарска школа

Расписан конкурс за најбољу причу младих новинара о младима

Регионални конзорцијум "Веб Медија Литераси" („WeB Media Literacy“) расписује конкурс за најбољи омладински медијски садржај и намењен је младим новинарима и новинаркама из Црне Горе, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Конкурс је отворен за младе старости од 18 до 30 година, који су новинари/ке омладинских медија, млади новинари/ке мејнстрим медија који се у свом свакодневном раду баве омладинским темама и студенти/киње новинарства.

На конкурс се може пријавити један или група аутора/ки од највише 3 особе. Један кандидат/киња или група може предати максимално једну пријаву.

Заинтересовани могу пријавити своје медијске садржаје који обрађују теме младих, омладинских политика, прилика за младе, изазова и проблема са којима се млади сусрећу, теме образовања, запошљавања, мобилности младих, као и друге сродне теме (текст, видео садржај или други формати).

Предност ће добити аналитичке приче које на дубљи начин осветљавају неку омладинску тему, а жири ће имати у виду квалитет, креативност, формат, канал, обухват, контекст и друге факторе.

Рок за достављање пријава је: 20. септембар 2022. године до 23:59 часова.

На конкурс је могуће пријавити радове који су креирани у периоду од септембра 2021. године до дана објављивања конкурса (1. августа 2022. године), као и радове који ће бити објављени до дана затварања конкурса. Студенти/киње новинарства такође могу пријавити садржаје које су креирали у оквиру праксе на факултету.

Пријаве на конкурс врше се слањем апликационог формулара на мејл: webmedialiteracy@gmail.com са насловом: „Пријава_Конкурс за младе новинаре/ке“.

Апликациону форму можете преузети овде, попунити, а онда послати на наведени мејл.

Аутор/ка или група аутора/ки чији медијски садржај буде изабран као најбољи добиће прилику да уз све покривене трошкове борави на финалној конференцији у Новом Саду која представља завршну активност двогодишњег пројекта и биће одржана средином октобра 2022. године у Новом Саду.

Дводневна конференција ће окупити младе, омладинске и мејнстрим новинаре/ке, фeкт-чекере (fact checkere), цивилне активисте/киње, представнике/це институција и Европске уније, експерте из области медија и медијске писмености, академски сектор и друге заинтересоване актере. Конференцији ће присуствовати учесници/е из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске и имаће прилику за размену знања и искустава, дискусију и нетворкинг.

За све додатне информације:

Контакт мејл: webmedialiteracy@gmail.com

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси