Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Медијски тренинг за децу са темом „Новац“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

29. 08. 2012.

Медијски тренинг за децу са темом „Новац“

Медијски тренинг за децу са темом „Новац“ организовали су Радијојо (Берлин), Медијски едукативни центар (Београд) и Une Terre culturelle (Марсеј) уз финансијску подршку Француско-немачке Канцеларије за младе.

Семинар обухвата програм размене за 10 деце из сваке земље, узраста од 10 до 13 година, који живе у социјално угроженим четвртима.
Деца ће се бавити темом "новац", разумети њен значај и улогу за привреду и друштво и добити идеју зашто је дужничка криза претња за западне земље. Они ће разговарати са стручњацима о томе, нпр са немачким министром финансија, Берлинским сенатором за финансије и другим политичарима и привредницима, као  и банкарима и незапосленим лицима.

Искусни медијски предавачи и новинари ће тренирати децу да произведу узбудљив медијски садржај и да га поставе на Интернету (аудио, анимирани филм, блог и документарни филм).

Циљеви програма: Деца треба да науче како да се ухвате у коштац са уређивачким радом користећи као пример новац, како да истражују и како да комуницирају преко медија.

Први семинар биће одржан у Берлину, крајем октобра 2012 након чега ће бити организована још два у Београду и Марсеју 2013.
 
Више информација о семинару можете пронаћи ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси