Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Продужен рок Националног фото конкурса "Жене у фокусу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

01. 11. 2021.

Аутор: УНС/Делегација ЕУ Извор: УНС/Делегација ЕУ

Продужен рок Националног фото конкурса "Жене у фокусу"

Делегација Европске уније у Србији и National Geographic Srbija организују конкурс за најбољу фотографију насталу у Србији „Жене у фокусу“

Због великог интересовања продужен је рок за достављање фотографије до 15. новембра. Радови се могу доставити на takmicenje@euinfo.rs.

У време свакодневних изазова, као што су забринутост за сопствено и здравље најближих и економску неизвесност која је утицала на све грађане Србије, организатори позивају да се пошаљу фотографије јаких жена које свакодневно инспиришу. То могу бити мајке, баке, сестре, супруге, лекарке, медицинске сестре, продавачице, новинарке, активисткиње, глумице, психолошкиње, спортисткиње, итд.

Конкурс је отворен за све пунолетне грађане са боравиштем у Србији, као и пројекте из сектора културе, демократије и људских права, и социјалне инклузије, односно за пројекте који се баве родном равноправношћу, а које подржава Европска унија у Србији.

Стручни жири ће одабрати и три најбоље фотографије наградити ваучерима за куповину фото опреме у динарској против вредности. Прва награда је 1.000 евра, друга 500 и трећа 300 евра.

Жири ће доделити и „Специјалну награду жирија за најбољу фотографију ЕУ пројекта у Србији“.

Стручни жири ће изабрати 19 најбољих фотографија (укључујући  и три награђене), као и једну најбољу фотографију пристиглу од аутора са ЕУ пројеката које ће бити објављене у електронској публикацији ЕУ Инфо Центра као и на веб страници и налозима на друштвеним мрежама Делегације ЕУ у Србији.

Првонаграђена фотографија биће објављена у српском издању часописа National Geographic. Изложба најбољих фотографија биће одржана крајем 2021. у зависности од здравствене ситуације и у складу са мерама и прописима у вези са окупљањем на јавним местима  током пандемије.

Жири ће узимати у обзир и фотографије начињене мобилним телефоном.

Радове ће оцењивати жири у саставу: Горанка Матић, фотографкиња и историчарка уметности чија је ретроспективна изложба “Искуство у гужви” ове године одржана у Музеју савремене уметности’ у Београду; Александар Келић, доцент, Факултет примењених уметности у Београду; Игор Рилл, уредник, National Geographic Srbija; Давид Пужадо, Belgrade Photo Month; Далиборка Николић, ЕУ инфо мрежа.

Фотографије послате након наведеног рока неће бити узете у разматрање. Фотографије нагог тела које на било који начин објективизују жену и женско тело неће бити узете у обзир!

ВАЖНО: Детаљна правила и услове учешћа у конкурсу пронађите овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси