Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Пријавите се на ЦИНС школу истраживачког новинарства до 10. марта!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

08. 03. 2021.

Извор: ЦИНС

Пријавите се на ЦИНС школу истраживачког новинарства до 10. марта!

Уколико живиш на територији Србије, студент си завршних година новинарства или си тек на почетку новинарске каријере, а имаш мотивацију да учиш и проширујеш своја знања у области истраживачког новинарства, пријави се на ЦИНС-ову школу! Школа је бесплатна, а након обуке најуспешнији полазници ће уз помоћ ментора, искусних новинара, имати прилику да раде на својим истраживачким чланцима. Две најбоље приче ће бити награђене.

Обуку организујемо уживо у Београду од 22. до 26. марта. Током петодневног практичног тренинга изабрани полазници ће од редакције ЦИНС-а научити:

  • шта јесте, а шта није истраживачко новинарство,
  • како да пронађу изворе информација,
  • добре технике интервјуисања саговорника,
  • како да безбедно комуницирају,
  • које базе података могу да користе у раду и како,
  • како да траже информације од надлежних,
  • на који начин кроз интерактивне графике и видео формате да приближе читаоцима своје приче,
  • како да буду сигурни да су им текстови „отпорни на метке“ (провера чињеница).

Истраживачи из редакције ЦИНС-а много пута су награђивани за свој рад. Добили смо и „европског Пулицера”, односно European Press Prize за серију текстова о третману корупције у Србији и везама фудбала, политике и криминала, као и бројне друге награде и признања.

Од учесника се очекује да буду активни све време трајања обуке. Након обуке полазници ће са менторима из ЦИНС-а радити на причама до септембра, када ће приче које буду задовољавале ЦИНС-ове стандарде бити објављене на ЦИНС-овом сајту и/или у медијима у којима раде полазници. Полазници школе добиће сертификате о завршеној обуци, а најбоље приче ће бити награђене.

Шта нам треба од вас и како да се пријавите

Школа је доступна свим новинаркама и новинарима (а посебно подстичемо пријаве оних који су на почетку новинарске каријере), као и студенткињама и студентима са израженом мотивацијом за бављење истраживачким новинарством (приоритет имају студенти завршних година студија и они на мастер студијама). Услов је да пријављени новинари и новинарке раде или студирају на територији Србије, или извештавају о домаћим темама.

Да бисте се пријавили пошаљите нам CV и попуњен формулар на office@cins.rs до 10. марта до 23:59 (закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање), а у „subject” мејла ставите: „Пријава за ЦИНС Школу, <ИМЕ> <ПРЕЗИМЕ>”. У формулару треба да одговорите на постављена питања, али и да објасните на који начин ће вам овај тренинг користити у раду или каријери, односно шта вас мотивише да се пријавите.

За сва питања и евентуалне нејасноће пишите на office@cins.rs (најкасније 8. марта како бисмо имали времена да одговоримо на сва питања).

Сви пријављени ће до 17. марта бити обавештени да ли су изабрани за полазнике школе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси