Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Отворен конкурс за новинарске стипендије, рок за пријаве 6. март
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

01. 02. 2019.

Извор: БИРН

Отворен конкурс за новинарске стипендије, рок за пријаве 6. март

Ако имате идеју за добру причу, желите да се усавршавате или вам је потребан новац да до краја истажите тему која вас занима пријавите се за нашу новинарску стипендију.

Сваке године, на отвореном конкурсу се бира десет новинара који добијају новац и професионалну подршку за своја прекогранична истраживања.

За 2019. годину оквирна тема је СЛОБОДА.

Формулар за пријаву, смернице и даље информације о стипендији су доступни на веб страници програма.

Позив је отворен за новинаре из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Румуније, Србије и Косова.

Кандидати које изабере независна комисија добиће стипендије у износу од 2.000 евра, као и додатних 2.000 евра за трошкове путовања и истраживања. Поред тога, имаће прилику да унапреде свој рад кроз учешће на семинарима и сарадњу са међународно признатим уредницима, а њихови текстови биће објављени у релевантним регионалним и европским медијима.

Програм Балканске стипендије за новинарску изузетност покренут је 2007. године и промовише квалитетно и одговорно извештавање о регионалним питањима. Кроз досадашњи програм прошло је више од стотину новинара, сада чланова алумни мреже.

За додатне информације пишите нам на fellowship@birn.eu.com.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси