Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Конкурс БИРН-а за Балканске новинарске стипендије за 2015. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

16. 01. 2015.

Конкурс БИРН-а за Балканске новинарске стипендије за 2015. годину

Балканска истраживачка мрежа (БИРН) у сарадњи са Ерсте фондацијом и Фондацијом за отворено друштво позива искусне новинаре из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Румуније, Србије и Грчке да се пријаве на девети по реду конкурс за доделу Балканских стипендија за новинарску изузетност.

Сваке године БИРН бира десет новинара који добијају новчану и професионалну подршку за своја прекогранична истраживања у вези са темама значајним за регион и Европску унију. Тема 2015. године је: ВРЕДНОСТИ.

Кандидати које изабере независна комисија добиће стипендије у износу од 2000 евра, као и до 2000 евра за трошкове путовања и истраживања. Осим тога, они ће имати прилику да унапреде свој рад кроз учешће на семинарима и сарадњу са међународно признатим уредницима. Чланци ће бити објављени на енглеском и локалним језицима у истакнутим регионалним и међународним медијима. Осим тога, три најбоља чланка ће добити награде у износу од 4000, 3000 и 1000 евра.

Рок за пријављивање је 25. фебруар 2015. године.

Формулар за пријаву, упутства и детаљне информације о стипендији доступни су на веб страници fellowship.birn.eu.com.

За додатне информације обратити се кординаторки пројекта за стипендије БИРН-а Наталии Жаби на адресу: Коларчева 7/V, 11 000 Београд, Србија, телефоном на број: +381 40 30 312 или мејлом на: fellowship@birn.eu.com

Коментари (1)

Остави коментар
пет

16.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:00

ma dajte molim vas

Ovde novac dobijaju prijatelji i drugari. BIRN je cista prevara.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси