Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Конкурс за стипендију Института Макс Планк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

25. 08. 2022.

Аутор: ХНД Извор: ХНД

Конкурс за стипендију Института Макс Планк

Макс Планк (Max Planck) Институт расписао је стипендију MPIL Journalist in Residence Fellowship која омогућује новинарима с вишегодишњим искуством да проведу три мјесеца на Институту.

Вријеме и трајање боравка (између јануара и децембра 2023.) договарају се појединачно. Како се наводи у натјечају новинаре се потиче да искористе прилику за размјену идеја с истраживачима на Институту те да судјелују у различитим форматима рада и расправе.

Стипендија MPIL Journalist in Residence Fellowship намијењена је слободним и запосленим новинарима из свих медија (тисак, онлине, радио, телевизија) који редовито извјештавају и пишу о правним и уставним темама или темама из политике, господарства и темама повезаним с истраживањем.

За вријеме трајања боравка осигурана је  стипендија за истраживање од 3000 € мјесечно.

Институт осигурава радни простор и приступ свим истраживачким ресурсима и књижницу Института.

Институт Макс Планк  за компаративно јавно право и међународно право овом стипендијом нуди прилику за сурадњу с међународном академском заједницом и стјецање дубљих увида у темељна питања и актуалне проблеме међународног права, права Еуропске уније , и јавно право, без великог притиска дневних рокова на слободно одабраном пројекту.

У пропозицијама Натјечаја од натјецатеља се тражи да доставе: кратки портрет властитог новинарског рада; животопис;  три узорка рада који су релевантни за теме истраживања института; кратак преглед предложеног истраживања планираног за боравак на Институту те појединости о жељеним датумима (између јануара и децембра 2023.) и планираном трајању боравка.

Пријаве се примају до 15. септембра 2022.

Питања о програму и поступку пријаве можете упутит на е-маил Journals@mpil.de.

Више можете погледати на mpil-journalist-in-residence.cfm

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси