Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Стипендија “Драгољуб Жарковић” недељника “Време”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

12. 05. 2022.

Аутор: Време Извор: Време

Стипендија “Драгољуб Жарковић” недељника “Време”

Недељник “Време" је прошле године покренуо програм стипендирања у знак сећања на свог оснивача и дугогодишњег главног уредника Драгољуба Жарковића и његову посвећеност раду са младим новинарима

Позивамо студенте и студенткиње новинарства, комуникологије и друштвених наука заинтересоване за бављење новинарством, као и младе новинаре и новинарке са највише две године радног искуства, да се пријаве за стипендију за младе новинаре “Драгољуб Жарковић". 

Стипендија подразумева пет оријентационих тренинга у партнерским медијима и стипендирану новинарску праксу у недељнику “Време", која се састоји од едукативног дела и практичног рада на дефинисању и реализацији новинарских задатака. 

Током праксе у недељнику “Време", један изабрани стипендиста радиће са менторима, медијским експертима, уредницима и новинарима нашег недељника који имају дугогодишње искуство рада у медијима, али и као предавачи на различитим курсевима и школама. У партнерским медијима, на једнонедељним тренинзима учиће о специфичностима истраживачког, дигиталног, агенцијског, телевизијског новинарства, као и о начину рада у медијима цивилног друштва. 

Млади стипендиста ће на крају програма бити у потпуности оспособљен за рад у редакцији и упознат са колегама и организацијом рада у неким од најважнијих домаћих медија. 

Партнерски медији на стипендијском програму су: БИРН, Фонет, Данас и Лицеулице 

ТРАЈАЊЕ ПРОГРАМА: Целокупан програм реализоваће се у периоду од 1. јула до 31. децембра 2022. 

Динамика реализације програма биће прилагођена индивидуалном распореду и потребама стипендисте. Програм стипендирања моћи ће да се реализује уз редовно студирање или повремени рад. 

СТИПЕНДИЈА: За полазника програма предвиђена је месечна стипендија у износу од 150 евра нето. На крају програма стипендиста стиче потврду о успешно завршеном програму, као и писма препоруке од ментора. 

УСЛОВИЗА ПРИЈАВУ: Познавање основа новинарства, мотивисаност за рад у медијима, високи етички и морални стандарди, разумевање друштвеног и политичког контекста. 

Потребна документација за пријаву: - Попуњен апликациони формулар 

- Пример новинарског текста (није услов да је претходно објављен) 

- Мотивационо писмо (можете попунити у оквиру формулара) Комплетну документацију, са насловом поруке За стипендију доставити на адресу stipendija@vreme.com. 

Рок за пријаву је 1. јун 2022. 

Пријаве које стигну након наведеног рока или не буду потпуне, неће бити узете у разматрање. 

ПРОЦЕС СЕЛЕКЦИЈЕ КАНДИДАТА: Селекција кандидата за учешће у овом програму стипендирања биће обављена у два круга: 

- Комисијско процењивање пристиглих пријава - Интервјуи са кандидатима који су ушли у ужи избор. Кандидати који уђу у ужи избор биће обавештени имејлом када ће бити договорен термин интервјуа. 

O исходу конкурса кандидати ће бити обавештени имејлом. Недељник “Време" се залаже за равноправност и једнаке услове за све и подстиче све заинтересоване кандидате и кандидаткиње да се пријаве на конкурс.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси