Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Наградни конкурс: Не дај да те спинују
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

17. 06. 2014.

Извор: Медијска коалиција

Наградни конкурс: Не дај да те спинују

Медијска коалиција (НУНС, УНС, НДНВ, АНЕМ, ЛОКАЛ ПРЕС) позива све заинтересоване средњошколце и студенте између 16 и 25 година да се пријаве на наградни конкурс “Не дај да те спинују”.

 

Сви који желе да учествују треба да сниме видео не дужи од 90 секунди на тему медијске писмености. Учесници треба да представе своје виђење медија, на који начин медији извештају, како се крше новинарска правила, начин на који медији спинују* јавност или да путем видео снимка да пренесу поруку примаоцима информација на који начин би требало да посматрају медије.

Инспирацију можете пронаћи у ТВ спотовима кампање за медијску писменост који се налазе на следећим линковима:

и у осталим ТВ и радио спотовима кампање које можете наћи на нашем YouTube каналу.

Примљени радови у форми видео снимака биће постављени на Facebook страници facebook.com/МedijskiPismeno, где ће бити организовано гласање за најбољи видео снимак. Учесник конкурса који буде имао највише гласова ("лајкова”) на овој друштвеној мрежи добиће Таблет рачунар.

Гласање за награду на Facebook страници почиње 15. јуна и трајаће до 15. јула 2014. године.

Како можете да се пријавите?

Снимите видео не дужи од 90 секунди и поставите га на Youtube. Адресу вашег видео снимка пријавите на одговарајућу апликацију на Facebook stranici facebook.com/MedijskiPismeno, попуните пријавни формулар и ваш видео снимак ће бити постављен.

Општи услови

*Спин је манипулација којом се неке особе, догађаји или производи чине много бољим (или много горим) него што заправо јесу. Не користе се неистине, већ полуистине. Спин буквално значи: завртети причу, информацију, тако да се став тебе, као примаоца, усмери у жељеном правцу онога који је пласира.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси