Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Позив за достављање предлога за награду ЕУ за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

26. 02. 2021.

Извор: europa.rs

Позив за достављање предлога за награду ЕУ за истраживачко новинарство

Конкурс је отворен за новинаре из земаља Западног Балкана и Турске за доделу годишње награде ЕУ за истраживачко новинарство.

За награду могу бити номиноване приче које су објављене или емитоване од 1. јануара 2020. до 31. децембра 2020. године, а које се баве слободом изражавања, владавином права, транспарентношћу, злоупотребама моћи, основним људским правима, корупцијом и организованим криминалом.

Наградни фонд за Србију у 2021. години (за постигнућа из 2020. године)  износи 10.000 евра. Прва награда износи 5.000 евра, друга 3.000 евра и трећа 2.000 евра.

Пријаве могу послати новинари или групе новинара чије приче су објављене или емитоване у било ком медију у Србији – штампа, радио, ТВ, онлајн – на српском, језицима мањина или неком страном језику.

Награда ЕУ за истраживачко новинарство има за циљ да скрене пажњу и промовише изузетна постигнућа истраживачких новинара и повећа видљивост квалитетног истраживачког новинарства у земљама Западног Балкана и Турској.

Овим позивом се наставља реализација пројекта регионалних награда ЕУ за истраживачко новинарство у земљама Западног Балкана и Турској. Додела ЕУ награде део је текућег пројекта „Подизање квалитета вести и независног новинарства у земљама Западног Балкана и Турској“.

Сви партнери у пројекту поседују велико искуство на пољу слободе медија и признати су на локалном и међународном нивоу као снажне и независне медијске организације.

ланови жирија су истракнути уредници, медијски експерти и новинари, као и изабрани представници пројектног конзорцијума, који задовољавају ове критеријуме.

Рок за достављање предлога је 31. март 2021.

Награде се додељују годишње у свих шест земаља Западног Балкана и Турској.

За више детаља, контактирајте euawards@birn.eu.com

Формулари за пријаве

Пакет са документацијом на српском језику

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси