Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Захтев још у фиоци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2011.

Извор: Вечерње новости

Захтев још у фиоци

Нема седнице одбора око намере "Курира" да откупи акције ВАЦ

Седница Одбора за културу и информисање на којој би, на захтев ЛДП, требало да се расправља о тврдњама ове партије да дневни лист ”Курир” покушава да купи акције немачке компаније ВАЦ у три медијске куће - ”Политици”, ”Дневнику” и ”Новостима” - још није заказана.

Посланик ЛДП Зоран Остојић каже да је уверен да има индиција да ”иза овог медијског аранжмана стоје центри моћи у ДС”:

- Председница одбора Јелена Триван треба да закаже седницу и тако разреши ситуацију о улози њене странке. Ово ћутање и незаказивање седнице нам говори да смо у праву. Представници ”Курира” потврдили су да су заинтересовани да купе део од ВАЦ-а, а представници ”Политике” тврде да нису добили понуду. Зато је важно да се одржи седница Одбора и да се све открије.

Остојић додаје да ће сачекати још мало, а уколико седница не буде заказана, ЛДП ће почети да скупља потписе посланика и тако захтева састанак чланова Одбора.

ЛДП и даље тврди да је оквирни уговор о преузимању акција ВАЦ-а у три медијске куће потписан још 10. новембра на аеродрому у Диселдорфу, а парафе су ставили представници ”Курира” и немачке компаније.

”Новости” су јуче још једном тражиле од ВАЦ-а одговор на питање да ли је то тачно и да ли је договорено да се дефинитивни уговор потпише 24. децембра, на шта је Пол Биндер, шеф Одсека за односе са јавношћу ВАЦ-а, одговорио:

- Поновићу, ВАЦ преговара са различитим заинтересованим странама о продаји наших акција у Србији. Наша одлука да се повучемо са тржишта Србије је коначна.

Антрфиле: Министарство долази на крају

Министарству није стигао никакав званичан захтев о промени власништва у медијским кућама у којима немачки ВАЦ има удео - каже за ”Новости” Драгана Милићевић Милутиновић, помоћница министра задужена за медије.

- Процедуре су такве да сагласност за промену власничке структуре прво треба да да Агенција за заштиту конкуренције. Тек када постоји дозвола Агенције, заинтересовани се обраћају Министарству и од њега траже ”зелено светло”.

В. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси