Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спорење "Курира” и ЛДП-а поводом „Политике“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 12. 2011.

Извор: Политика

Спорење "Курира” и ЛДП-а поводом „Политике“

Директор „Курира” Небојша Росић је у емисији „Између две ватре” Б92 рекао да су заинтересовани за преузимање дела власништва у поменутим новинама да би, како каже, „спречили једног сарајевског издавача, повезаног са нарко-картелима да преузме ’Политику’”.


Зоран Остојић посланик ЛДП-а је поновио тврдње ове странке да „врх државе преко свог човека у ’Куриру’, господина Бјелопетровића хоће да преузме ’Политику’”.

Насупрот Остојићу, Росић је навео да не постоји никакав уговор нити склопљени посао око преузимања, али да су се неки преговори ипак водили. Он каже да је лаж ранија тврдња ЛДП-а да је „Курир” преко средстава ЕБРД добио новац за куповину удела немачког ВАЦ-а у „Политици”, „Новостима” и „Куриру”.

На инсистирање водитеља да каже ко су ти људи из центара моћи који хоће да купе медије користећи „Курир” као параван Остојић је рекао:

„Видите да се ради о господину Бјелопетровићу, који је био саветник у министарству правде, значи Хомен. Представник ВАЦ-а био је у Влади Србије и посетио једног министра који нема никакве везе са медијима. Ми смо чули да је био у министарству пољопривреде ”.

Росић је демантовао оптужбе ЛДП-а да „Курир” нема правог власника, да је он непознати и да су то заправо неки људи из ДС-а. Росић је показао извод из Агенције за привредне регистре да је власник „Курира” Александар Родић.

Он је потврдио је да је Бјелопетровић потпредседник „Курира” и да је пре него што је дошао на то место био саветник у Министарству правде, али и да је раније радио и као ревизор у „Дилојту”.

Посланик ЛДП-а је на то одговорио: „Ми смо о својим сазнањима обавестили и тужилаштво и Агенцију за борбу против корупције и Европску комисију. Страхујемо да власт, то јест ДС хоће у потпуности да завлада медијима у Србији”, рекао је Остојић и додао да они желе да спрече, како је рекао, „национална институција као што је ’Политика’ буде урушена”.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси