Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство нема снимак сукоба
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 12. 2011.

Извор: www.b92.net

Министарство нема снимак сукоба

Београд - Министарство одбране Србије проследило медијима писмо Кфора којим се потврђује да том министарству нису достављени снимци сукоба у Јагњеници и Јарињу.



Иначе, постојање тог снимка недавно је потврдио командант Кфора Ерхард Древс.

Министарство је на тај начин реаговало на јучерашње саопштење Удружења новинара Србије у којем се доводи у сумњу изјава министра одбране Драгана Шутановца да Министарство одбране не поседује такав снимак.

У факсимилу писма надлежне организационе целине Кфора за сарадњу са Војском Србије - Здружене комисије за имплементацију наводи се да она "нема приступ поменутим снимцима, те да зато није ни у прилици да их достави ниједном државном органу Србије".

"Надамо се да ће овај документ бити довољан доказ да није потребно доводити у сумњу намеру да се расветле инциденти у Јарињу и Јагњеници", саопштило је Министарство одбране.

УНС је у јучерашњем саопштењу навео да је, због противречних информација о догађајима на северу Косова, од огромног значаја да јавност буде упозната са снимцима Кфора како би били подвргнути и независној анализи.

"Због тога је неопходно да српске власти, уколико то до сада нису учиниле, хитно затраже снимке које спомиње командант Древс и учини их доступним медијима и јавности", наводи се у саопштењу УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси