Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Писмо СУБНОР-а РТС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2011.

Извор: www.rts.rs

Писмо СУБНОР-а РТС-у

Председник СУБНОР-а упутио писмо Генералном директору РТС-а у коме га упозорава да ће та организација бојкотвати претплату "уколико се појаве садржаји који прљају антифашистичку борбу".

Председник СУБНОР-а Србије Миодраг Зечевић, у писму генералном директору РТС Александру Тијанићу, констатује да је "РТС, по свом програму и понашању, све мање јавни сервис свих грађана, и да све чини како би се омаловажио покрет и избрисало из историје сећање на његову победу над фашистичким oкупатором".

За политичку и културну оријентацију РТС, СУБНОР сматра да "одавно не изражава интересе грађана Србије, бар њеног највећег дела, и да је у функцији конзервативних снага српског друштва".

"Партизански филмови и серије, које одавно не дајете, подизали су уметнички ниво и квалитет филмског програма и допуњавали недостатке које има Ваш филмски телевизијски програм", наведено је у саопштењу, које преноси Фонет.

"Непосредан повод обраћања је серија 'Село гори, а баба се чешља', коју смо доживели као освежење доста суморног програма Ваше, и неких других телевизија".

У писму се наводи да су их изненадиле две-три епизоде које у одударале од очекиваног нивоа и концепције, коју изражава цела серија. Те епизоде биле су "у функцији уличне политике пронацистичке колаборације и рехабилитације колаборационистичке фашистичке ратне прошлости у Србији 1941-1945. године".

"Уколико се појаве садржаји који прљају антифашистичку борбу, учеснике НОП и рехабилитује фашистичка прошлост у Србији, СУБНОР ће позвати све своје чланове, породице палих бораца и aнтифашистички опредељене грађане да обуставе плаћање телевизијске претплате", каже се у саопштењу те организације.


Овде можете погледати комплетан текст писма СУБНОР-а.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси