Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Преко раја до пакла“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2011.

Извор: Данас

„Преко раја до пакла“

Промовисан први роман Бранислава Доцина

Пожаревац - Пред препуном двораном љубитеља писане речи, који су имали времена да одвоје за ово књижевно дружење, обратио се рецезент романа Нино Брајовић, секретар Удружења новинара Србије и Миле Лазић, наш познати професор књижевности.

Међу присутним гостима књижевној вечери присуствовали су и Љиљана Смајловић, Верослава Малешевић, Весна Радусиновић, проф. др Олга Перовић, Ратка Чепин, проф. др сци Мирослав Опарић, проф. др Зоран Станковић, Раде Обрадовић и остали пријатељи и стручни сарадници, који су током година пружили велику подршку и стручну помоћ аутору, како би својим читаоцима, кроз писану реч, најверније приказао процес експанзије и незадрживости великог зла, које залази у све анале наркоманије, таблетоманије и алкохолизма.

Оригиналним сценографским и наративним приступом, аутор је изашао из колотечине монотоних и сморљивих књижевних вечери, на какве смо навикли, и уводио нас у епистоларну причу романа преко звука флауте и девојачког гласа, који је допирао до слушалаца као из неке друге временске димензије, водећи нас кроз најупечатљивије драмске заплете романа; који нам казује истину о суровој и немилосрдној стварности савременог живота.

Вештим манипулативним приступом аутора, читалац несвесно улази у игру у којој свако може препознати себе и свет у коме живи. На упечатљив начин, којим је аутор ту тему испричао, не водећи рачуна при том, ко ће све препознати себе и своје пријатеље; роман вас води у све поре друштвеног живота, пороке и страсти обичног човека.

Ова књига се чита у даху. Својеврсни је књижевни апел, неизоставни пријатељ и саветник родитељима; да мало више обрате пажњу на своју децу и заштите их од савремене урбане и немилосрдне стихије, која гута све пред собом.

- Само нам је љубав потребна, без вештачки и насилно изазваних страсти и порока - на крају промоције поручио је аутор ове интригантне, али нажалост потпуно истините приче, која одсликава нашу реалност.

М. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси