Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уз јубилеј РТВ: Додељене награде најбољима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2011.

Извор: www.rtv.rs

Уз јубилеј РТВ: Додељене награде најбољима

Лауреат овогодишње угледне награде Радио-телевизије Војводине "Славуј Хаџић", која се додељује за целокупно ауторско дело у области телевизијског стваралаштва, је аутор Карољ Ковач. Награда је Ковачу данас уручена на свечаности обележавања јубилеја Радио-телевизије Војводине у холу Студија М.

РТВ је установила ову годишњу награду у знак поштовања изванредног ауторског опуса свог дугогодишњег сниматеља и редитеља Славуја Хаџића (1934 - 2007) и за подршку креативним напорима телевизијских стваралаца у Војводини.


Данас су додељене и годишње награде најбољим ствараоцима и радницима РТВ-а као знак признања у стварању радијског и телевизијског програма.

Добитници награде из Радио Новог Сада су: Радослав Шегуљев, уредник у Програму на српском језику; Едита Лајкнер, уредник у програму на мађарском језику; Ана Николина Урсулеску, уредник у програму на румунском језику; Анђелко Малетић, уредник у Музичком програму Радио Новог Сада; Арпад Основич, за успешно организовање 13. Тактонса; Александар Марковић и Златоје Чоловић, тон мајстори.

Добитници награде из Телевизије Нови Сад су: Агнеш Војводић, уредник у Информативном програму на мађарском језику; Радован Ојкић, техничар у Пословној јединици веза; Миле Таушан, редитељ у Информативном програму на српском језику; Мирко Кањух, уредник Информативног програма на русинском језику; Владица Керстник, руководилац одељења Статистике; Невена Кљајић, помоћник редитеља Документарног програма; Мануел Србин, редитељ; Никола Тубић, руководилац Информационо-технолошке службе; Роберт Клибан, реализатор електронско-графичке обраде.

Данас је промовисан и нови визуелни идентитет РУВ РТВ, као и нови слоган који гласи "У покрету".

Дан РТВ-а обележава се у знак сећања на 29. новембар 1949. године, када је Радио Нови Сад почео званично емитовање програма из зграде тадашњег хотела "Лојд" у Улици Жарка Зрењанина.

Слике из радионице Јутарњег програма

Мноштво информација неопходних за успешан почетак радног дана, од сервисних до политичких вести, нове идеје, занимљиве теме, гостовања стручњака из различитих области… све што чини Јутарњи програм Телевизије Нови Сад, прича је уз јубилеј Радио-телевизије Војводине која данас обележава 62 године рада.

А како настаје Јутарњи програм, емисија која се емитује пет дана у недељи, два и по сата дневно – из искуства дежурног репортера.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси