Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тестирање десет хиљада кандидата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2011.

Извор: Политика

Тестирање десет хиљада кандидата

Од седамнаест хиљада пријављених, десет хиљада кандидата који испуњавају опште услове Јавног позива РТС-а (стручна спрема, годиште и држављанство) за конкурс „Тражимо сто младих стручњака за 21. век“, полагаће тест опште културе и информисаности 15. новембра у београдском „Сава центру“.

 

Они ће бити подељени у пет група а предвиђено време за попуњавање теста је 20 минута а свака група ће имати различита питања из књижевности, правописа српског језика, уметности, историје, политике, друштвених наука, опште културе и информисаности у ширем смислу.

Након овог теста најуспешнијим кандидатима предстоје тестови стручности а потом интервјуи са члановима стручних комисија. Након ове, последње провере, РТС ће формирати и објавити списак кандидата са најбољим резултатима, који ће започети тромесечну праксу.

РТС обезбеђује и новчану надокнаду свим кандидатима који буду примљени на пробни рад. По истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен стални посао. Једини критеријуми при доношењу коначне одлуке о запослењу биће стручност, знање и радни елан.

Како је за „Политику” истакла Душка Вучинић-Лучић, шеф одсека за пи-ар и прес РТС-а овим конкурсом медијски јавни сервис је направио друштвено одговоран чин, посебно у време у којем млади људи веома тешко добијају шансу за запослење. Међу великим бројем кандидата је и стотинак из иностранства и то не само из овог региона него и из Шпаније, Канаде...

М. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси