Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Најуспешнији Радио Румуније и РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 11. 2011.

Извор: Дневник

Најуспешнији Радио Румуније и РТС

У Новом Саду завршен фестивал Тактонс

Пригодном свечаношћу и доделом признања најуспешнијим такмичарима у Студију М у суботу поподне завршен је овогодишњи, тринаести по реду, фестивал најбољих радијских и ТВ тонских остварења Тактонс, приређен у организацији Радио дифузне установе Војводине, који је током протекле седмице у Новом Саду окупио бројне тон-мајсторе, представнике јавних медијских сервиса из једанаест земаља.

Уз учеснике из Србије на овој манифестацији учествовали су и представници јавних радиодифузних установа из Словеније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе, Македоније и Хрватске, као и такмичари из Мађарске, Словачке, Аустрије и из Румуније.

По већ устаљеној традицији, централни сегмент ове манифестације било је такмичење најбољих радијских и телевизијских тонских снимака, на којем је ове године године учествовало 136 снимака, од тога 115 у радијској и 25 у ТВ конкуренцији, разврстаних у 14 различитих категорија.

По укупном броју освојених награда у радијској конкуренцији ове године најуспешнији су били представници Радио Румуније, тако да је овој медијској кући додељена Велика награда Тактонса, а у телевизијској конкуренцији најбољи укупни пласман освојили су тон мајстори Радио Телевизије Србије, којој је такође додељено специјално признање.

Запажене успехе постигли су и тон-мајстори РТВ-Радио Новог Сада: Дарко Варга победио је у категорији снимака хорских а-капела извођења без публике, Душан Шеварлић освојио је прво место у категорији снимака јавних музичких извођења, а у категорији говорних снимака и документарних програма победили су Златоје Чоловић и Александар Марковић.

Уз такмичарски програм, фестивал Тактонс обухватио је и интернационалну изложбу аудио опреме, као и стручна предавања. У оквиру Тактонса одржане је и трибина о будућности радио драме, као и прва Међународна конференција из акустике и тонске технике, приређена у сарадњи са Факултетом техничких наука, на којој су представљени нови приступ и методи решавања проблема неуједначености звучних нивоа различитих програма, емисија и аудио снимака, који се већ примењују у Европи.

Б. Хложан

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси