Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шабић кандидат за повереника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2011.

Извор: www.rts.rs

Шабић кандидат за повереника

Највећи број посланичких група за новог повереника за информације од јавног значаја предложио Родољуба Шабића, који тај посао и сада обавља, изјавил потпредседница ДС-а Јелена Триван. Рок за предлоге истиче данас, а повереник ће бити до 22. децембра.

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван изјавила је да је највећи број посланичких група у Скупштини Србије за новог повереника за информације од јавног значаја предложио Родољуба Шабића, који тај посао и сада обавља.

Као председница Одбора за културу и информисање, Триванова је пре седам дана упутила писмо свим посланичким групама да предложе кандидата за повереника за информације од јавног значаја. Тај рок истиче данас, а највећи број посланичких група је послао своје предлоге.

"СПС и ЛДП су такође предложили Родољуба Шабића, кажем такође зато што је ДС посланичка група за европску Србију прва предложила Шабића, на дан када је отворен процес кандидатуре", истакла је Триванова.

Потпреседница ДС је додала да је Демократска странка 2004. и 2007. године такође предлагала да Шабић буде повереник, па је то учинила поново.

Процес предлагања кандидата затвара се вечерас и након тога ће Одбор за културу и информисање утврдити предлог који затим иде у пленум, навела је председница скупштинског Одбора за културу и информисање.

"Родољубу Шабићу мандат истиче 22. децембра, тако да ће на легалан начин и на време бити предложен поново као кандидат за новог повереника. С обзиром на досадашњи процес кандидатуре ја очекујем да ће то бити Шабић" истакла је Јелена Триван.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси