Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дело новинара Би-Би-Сија пред студентима ТВ новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2011.

Извор: Политика

Дело новинара Би-Би-Сија пред студентима ТВ новинарства

Испред камере, али и иза ње

Рад на телевизији, за разлику од других видова журнализма, поседује многе елементе сценског наступа. Због тога је ово један од најтежих медијских послова, поготово ако је реч о тзв. живом програму.

Тако гласи закључак књиге „Испред камере”, насталој у коауторском напору групе најискуснијих новинара Би-Би-Сија и Си-Би-Еса.

На челу тог тима је Вин Реј, директор школе за обуку новинара Би-Би-Сија, и познати уредник светских вести ове куће.

Занимљиво је да ова књига на енглеском језику не постоји, већ је склопљена од посебно поручених појединачних прилога. Приређивач на српском језику је Оливера Јовићевић, уредник РТС-а, а преводилац на српски Мина Станојевић, редитељ у јавном сервису.

Књигу је објавила Фондација „Конрад Аденауер”.

На промоцији која је одржана на Факултету за културу и медије Мегатренд универзитета речено је да књига „Испред камере” представља драгоцен приручник за све који већ раде на телевизији, али и оне који се спремају да почну да једу тај горко-слатки хлеб.

Декан Факултета проф. др Миливоје Павловић казао је да ће књига бити увршћена у обавезну литературу студената ове модерне образовне институције. Осим њега, о књизи су говорили Бранка Оташевић, дугогодишњи ТВ критичар „Политике”, Александра Поповић, уредник у Фондацији „Конрад Аденауер”, приређивач Оливера Јовићевић и преводилац Мина Станојевић.

Студенти Мегатренда, којима је издавач поклонио две стотине примерака књиге, поставили су гостима низ питања о ономе што се догађа испред камере, као и о стварима које се не виде, али и те како утичу на садржај програма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси