Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Борба за оглашиваче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2011.

Извор: Дневник

Борба за оглашиваче

Ограничавајући фактор за медије је економска ситуација, која се најексплицитније огледа у сиромаштву програмских садржаја који мењају и суштину новинарства, оцена је учесника панела „Медијска битка против економске кризе”.

Говорећи о проблему медија у времену оптерећеном економском кризом, на панелу у оквиру Форума медија Југоисточне Европе (СЕЕМС) у Центру „Сава”, представници електронских медија из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Бугарске и Луксембурга истакли су повезаност економске мотивације и тржишта.

– Треба да постоји висок ниво инвестиција у циљу професионалног обављања посла. Држава треба да даје дозволе за рад према јасним критеријумима, с обзиром на то да је улога медија од посебне важности за развој бизниса у земљи – тврди медијски експерт из Софије Петар Пунчев.

Представник српског медија ТВ Б-92 Веран Матић подсетио је на то да тржиште одређује правила и место за све играче у овој области, али и друштва у целини.

– Лавовска борба за оглашиваче и пробој на тржиште је део свакодневице нових медија који често нису у равноправном положају – тврди Матић. – Упркос промени власничке структуре, уређивачка политика куће коју представља је остала иста, а доминантни за развој и даље су информативни и спортски програм као и улагање у истраживачко новинарство. Оглашивачко тржиште још је веома ограничено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси